'Red Bull RB19 creëert weinig luchtweerstand, concurrentie kan voorvleugel niet kopiëren' Formule 1
Formule 1

'Red Bull RB19 creëert weinig luchtweerstand, concurrentie kan voorvleugel niet kopiëren'

'Red Bull RB19 creëert weinig luchtweerstand, concurrentie kan voorvleugel niet kopiëren'

Red Bull Racing heeft met de RB19 een zeer effectieve auto met weinig luchtweerstand en veel algehele downforce. Dat blijkt uit een analyse van het doorgaans goed ingevoerde Formu1a.uno. De reden dat de RB19, net als zijn voorganger, weinig luchtweerstand kent, heeft met een specifiek onderdeel te maken.

Het gaat hier om de voorvleugel van de bolide van Max Verstappen en Sergio Pérez. Deze is zo efficiënt, dat het vergeleken met de concurrentie voor veel minder luchtweerstand zorgt. Het ontwerp ervan en het laten werken van dat concept is schijnbaar lastig te kopiëren. Wat ook opviel, is dat de RB19, met name in de handen van Verstappen, op iedere band direct snel is.

Ferrari zoekt naar betere balans SF-23, maar ziet al positief teken

Ferrari is ondertussen nog steeds een beetje op zoek naar de juiste balans van de SF-23. Op de tweede testdag in Bahrein werd al verbetering geconstateerd op dat gebied. Zo was Charles Leclerc erg consistent bezig op de harde band. Tevens was de Monegask in staat om te pushen op die band, wat als positief kan worden beschouwd door de Scuderia.

Voor de derde en laatste testdag in Sakhir heeft Ferrari een nieuwe achtervleugel en vloer meegenomen. Er zijn wijzigingen aan de venturitunnels onder de vloer om de prestaties ervan te verbeteren. Wat betreft de achtervleugel gaat het om eentje met meer downforce, gezien de vorige configuratie vraagtekens opriep of deze niet te weinig neerwaartse druk creëerde. Een meer beladen achtervleugel draagt bij aan betere bandendegradatie.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws