Veel monden vallen open bij zien Aston Martin: 'Duidelijk een stap gezet' Formule 1
Formule 1

Veel monden vallen open bij zien Aston Martin: 'Duidelijk een stap gezet'

Veel monden vallen open bij zien Aston Martin: 'Duidelijk een stap gezet'

Aston Martin laat tijdens de testdagen in Bahrein een goede indruk achter. Fernando Alonso stapte voor dit seizoen over van Alpine naar het team uit het Verenigd Koninkrijk, en laat daar meteen van zich horen. Op de eerste testdag noteerde de Spanjaard de tweede snelste tijd, een paar honderdsten achter Max Verstappen. Ook op de tweede dag reed Alonso bovenaan de tijdenlijst, met een derde plaats achter Guanyu Zhou en Verstappen.

Dat het momenteel lekker loopt bij Alonso, zien ze ook bij de andere teams in het middenveld. 'Het is duidelijk dat Aston Martin een stap heeft gezet', begint Zhou in gesprek met Autosport.com. 'Alonso lijkt over de twee dagen en in beide omstandigheden zeer competitief te zijn. Ik denk dat hij een van de toppers zal zijn in de strijd in het middenveld.'

Toch voorziet Zhou ook nog genoeg kansen voor zijn team Alfa Romeo. De Chinees wist op de tweede testdag op de zachtste C5-band de snelste tijd van de dag te noteren. 'Het lijkt erop dat we allebei (Alfa Romeo en Aston Martin, red.) een stap hebben gemaakt en over de twee dagen lijken zij (Aston Martin, red.) iets sneller te zijn, maar we zitten er dichtbij. Ik heb het gevoel dat er nog gebieden zijn die ik kan verbeteren en er zal nog een spannende strijd komen.'

Magnussen: 'Aston Martin ziet er snel uit'

Ook voor Haas-coureur Kevin Magnussen was er maar één team dat echt opviel. 'Ik denk dat Aston Martin er snel uitziet. Ze lijken constant goede longruns te maken. En als ze een goede rondetijd proberen neer te zetten, lijken ze dat ook steeds te doen. Dus ik denk dat ze een grote stap gemaakt hebben. Maar nogmaals, wie weet', besluit Magnussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws