Verstappen wordt dilemma voorgeschoteld: Pérez of Ricciardo? 'Leuke vragen hier' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen wordt dilemma voorgeschoteld: Pérez of Ricciardo? 'Leuke vragen hier'

Verstappen wordt dilemma voorgeschoteld: Pérez of Ricciardo? 'Leuke vragen hier'

Max Verstappen zou het oneerlijk vinden om aan te geven dat hij liever Sergio Pérez of Daniel Ricciardo als teamgenoot zou willen hebben in 2024. De Nederlander geeft aan altijd al een goede relatie met Ricciardo te hebben gehad, maar dat hij die relatie ook heeft met Pérez. Kortom, het maakt Verstappen niet uit met wie hij in 2024 de Red Bull Racing-garage moet delen.

De geruchtenmolen is volop aan het draaien in de Formule 1-paddock en er wordt onder andere gepraat over een mogelijke vertrek van Pérez en de komst van Ricciardo bij Red Bull. Verstappen en Ricciardo waren vanaf 2016 tot en met 2018 teamgenoten, en deelt inmiddels ook alweer twee seizoenen de Red Bull-garage met Pérez. Het is duidelijk dat het ontzettend moeilijk is om Verstappens teamgenoot te zijn, en Pérez lijkt te bezwijken onder de druk. De Mexicaan heeft dan wel een contract voor 2024, maar velen vragen zich af of Pérez ook daadwerkelijk blijft.

'Leuke vragen hier', zegt Verstappen als hem in de persconferentie op de mediadag in Brazilië wordt gevraagd naar zijn teamgenoot van 2024. 'Ik heb altijd al een goede relatie gehad met Daniel, maar ook met Checo. Ik vind het oneerlijk om hier te zitten en mijn voorkeur aan te geven', zegt de 26-jarige. 'Het is niet aan mij om dat te beslissen. Als het Checo is, is dat prima, en als het Daniel is, is dat ook goed. Ik kan goed met Checo opschieten, als persoon en als teamgenoot', benadrukt de Nederlander. Verstappen focust met name op zichzelf en zijn eigen prestaties, wie er dan naast hem rijdt, lijkt hem weinig te kunnen schelen.

Tekst gaat verder onder de foto

verstappen blij perez ricciardo
Verstappen kan met beide heren goed door een deur. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Verstappen heeft vertrouwen in Pérez: 'Hij kan zijn voorsprong vasthouden'

Pérez is momenteel druk bezig om de P2 in het kampioenschap te behouden. Lewis Hamilton is echter een opmars aan het maken, en daardoor kan de Mexicaan zich geen slechte weekenden meer veroorloven. Hij heeft nog een voorsprong van slechts twintig punten. 'Ik vertrouw erop dat Pérez zijn voorsprong vast kan houden, want ik denk dat wij overall de snellere auto hebben', kaart Verstappen aan, geciteerd door De Telegraaf. Brazilië was vorig jaar een weekend vol onheil voor de Oostenrijkse renstal. Ze waren toen niet het snelste team op de baan, en ging Mercedes er met de zege vandoor.

Red Bull had vervolgens haar handen vol aan het incident tussen de twee teamgenoten, Pérez vocht ook voor P2 in het kampioenschap, maar Verstappen wilde hem niet voorbijlaten vanwege bepaalde dingen die waren voorgevallen. Zou hij dat dit jaar dan wel doen? 'Dat hoeft niet van mij af te hangen', zegt Verstappen. 'Ik denk ook dat we het vorig jaar niet goed hebben doorgesproken. Laten we vooral hopen dat het niet zo ver komt. Ik denk dat dat beter is voor iedereen', zegt de Nederlander. 'We hebben wel een idee waarom het vorig jaar niet zo goed ging, maar tijdens een sprintweekend hebben we maar één training. We zullen zien hoe het verloopt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws