Verstappen trapt lol: 'Ik heb zoveel zin om nog een sprintrace te rijden!' Formule 1
Formule 1

Verstappen trapt lol: 'Ik heb zoveel zin om nog een sprintrace te rijden!'

Verstappen trapt lol: 'Ik heb zoveel zin om nog een sprintrace te rijden!'

Max Verstappen laat met een vleugje sarcasme weten dat hij ontzettend veel zin heeft in het sprintweekend in Brazilië. Zoals bekend is Verstappen geen fan van de sprintraces, maar kan hij er wel lol over trappen in de persconferentie. De Nederlander stipt ook serieuze dingen aan, zoals het feit dat de RB19 het niet altijd geweldig doet in bochten met lage snelheid

Verstappen heeft vaker gezegd dat hij liever geen sprintweekend heeft, al blijven de media vragen naar zijn mening. Wat voor antwoord hij geeft is inmiddels wel te bedenken. De Sprint in Brazilië zal de laatste zijn van het 2023-seizoen, en dat vindt de drievoudig wereldkampioen helemaal niet erg. 'Het was echt fantastisch!' zegt Verstappen. 'Ik had het echt naar mijn zin en heb zoveel zin om nog een sprint te rijden. Ik ben er helemaal voor!' lacht Verstappen, die duidelijk sarcastisch was. De Nederlander heeft geen goede herinneringen aan het vorige sprintweekend in Brazilië, in het 2022-seizoen.

Vanwege de drastische verschillen in temperaturen van zaterdag op zondag kregen Verstappen en Pérez de banden niet aan de praat. Toen ging Mercedes er met de winst vandoor. 'Onze auto is niet bepaald fantastisch onder lage snelheden (in de bochten, red.)', legt Verstappen uit. 'Vorig jaar hadden we hier ook geen goed weekend. We moeten het dit weekend dus echt beter doen.' Verstappen wint de laatste paar races, met uitzondering van Singapore, aan een stuk door. Dat gebeurde vorig jaar ook, al wist hij Singapore en Brazilië toen ook niet te winnen. Zijn dat juist de leerzame weekenden? 'Elk weekend leer je wat anders', zegt Verstappen nuchter.

'Op dit moment is de auto ongelofelijk'

'In elk weekend gebeurt er ook weer wat anders', vervolgt de 26-jarige. 'Sommige weekenden leer je dus wat meer dan in andere weekenden. Op dit moment is de auto ongelofelijk, dus we hoeven de set-up bijna niet aan te raken. Maar soms is het wat moeilijker om er direct bovenop te zitten, dus dan leer je juist weer meer in de race', zegt Verstappen. 'Dus ja, zo kunnen we eeuwig doorgaan, maar elk weekend is het anders', aldus de Nederlander. Aankomend weekend kan Verstappen zijn zeventiende zege van het seizoen pakken en zijn 52ste van zijn carrière. In Mexico evenaarde hij F1-legende Alain Prost al. Hij is dan nog één zege bij Sebastian Vettel vandaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws