Verstappen ziet de bui al hangen: 'Ik krijg sowieso nog een penalty dit seizoen' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet de bui al hangen: 'Ik krijg sowieso nog een penalty dit seizoen'

Verstappen ziet de bui al hangen: 'Ik krijg sowieso nog een penalty dit seizoen'

Max Verstappen weet dat hij dit seizoen nog een straf gaat krijgen, aangezien de MGU-K schade had opgelopen tijdens de tweede vrije training in Canada. De problemen dragen bij aan de twijfel die momenteel heerst bij Red Bull Racing betreffende de performance van de bolide. Verstappen is in ieder geval blij met P2 en hoopt op een spannende race.

De drievoudig wereldkampioen is te spreken na zijn kwalificatie in Montreal, waar hij de tweede plek pakte. De vrijdag van het weekend kon hij afschrijven, aangezien hij vanwege de regen en de problemen met het ERS-system vrijwel geen rijtijd had. De Nederlander weet dat het vervangen van de onderdelen meer gevolgen kan hebben. 'De rest van de motor is veilig', zegt Verstappen tegenover de internationale media. 'Maar dit is niet wat je wilt als je een nieuwe power unit installeert. Het heeft ook veel schade aangericht.'

Verstappen verwijst daarbij naar het werk van zijn monteurs. De crew van Red Bull moest met een slijptol te werk. Door het probleem met de MGU-K ontstond er enige schade aan de vloer en het chassis, zo vermeldt Formu1a.uno, wat het team wat extra werk opleverde. Het team mag de MGU-K drie keer 'gratis' vervangen, bij de vierde keer krijgt de coureur een gridstraf. 'Ik weet dat ik dit seizoen nog een penalty zal krijgen', zegt Verstappen. Teamadviseur Helmut Marko zei dat het om een oude motor ging, maar het team bevestigde later dat het wel om een nieuwe motor ging waarbij er problemen waren met het ERS-systeem.

Verstappen verwacht spannende race

Hoe dan ook is Verstappen blij met zijn prestaties tijdens de kwalificatie. Hij reed precies dezelfde tijd als George Russell, die uiteindelijk de poleposition pakte. 'Over het algemeen ging het goed, ja. Het hele weekend was wat lastig voor ons. Tot op dit moment hebben we geen lekkere voorbereiding gehad. Als me dit voor de kwalificatie was verteld, dat ik tweede zou worden, dan zou ik ervoor hebben getekend. Het feit dat we er uiteindelijk zo dichtbij zaten, maakt het voor de race ook echt spannend.'

Vooruitkijkend naar de race zullen twee factoren de hoofdrollen spelen. 'Het zal erg interessant worden betreffende de banden, gezien hoe ze zich gedragen, maar ook het weer is belangrijk. De regen komt en gaat, dus hopelijk wordt het leuk.' Over de strategie kan hij nog niets zeggen. 'Nee, geen idee. Ik maak me er niet druk om', aldus de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws