Verstappen opgelucht: 'Ik ben wel blij dat het Mercedes is en niet Ferrari' Formule 1
Formule 1

Verstappen opgelucht: 'Ik ben wel blij dat het Mercedes is en niet Ferrari'

Verstappen opgelucht: 'Ik ben wel blij dat het Mercedes is en niet Ferrari'

Max Verstappen vreest dat de overmacht van Red Bull Racing nu toch echt voorbij is. De Nederlander wist tijdens de kwalificatiesessie in Montréal met precies dezelfde tijd als polesitter George Russell P2 te pakken, maar ziet dat Mercedes het op dit moment toch beter voor elkaar heeft dan zijn Oostenrijkse team.

Het was een spannende kwalificatie in Canada, en de sessie eindigde met twee coureurs die exact dezelfde rondetijd van 1:12,000 reden. Russell reed de tijd echter eerder dan Verstappen, waardoor de Nederlander genoegen moest nemen met P2. Dat Mercedes zo dicht bij de Red Bull kon komen in de kwalificatie riep de vraag op of er aan de overmacht van Red Bull nu toch echt een einde is gekomen.

Op de vraag van de NOS of de dominante dagen van Red Bull voorbij lijken, is de wereldkampioen dan ook duidelijk. 'Absoluut. Op dit moment loopt het gewoon even niet lekker', zei Verstappen met een zucht. Ondanks dat de Nederlander P2 wist te pakken, bestempelt Verstappen het hele weekend in Montréal als lastig. 'We hebben te veel problemen gehad en bij Mercedes kwam de snelheid makkelijker', legt de Red Bull-coureur uit.

Verstappen blij met P2

Volgens Verstappen zat er daarom ook eigenlijk niet meer in voor hem dan zijn P2, omdat Mercedes eerder in de kwalificatiesessie al de overhand had. 'Kijk je naar de rondetijden, is het precies gelijk, maar ze waren in Q2 drie tienden sneller', vertelt Verstappen. 'Ik denk dat er voor hen nog veel meer in zat. Een tweede plek is, denk ik, heel goed.'

Een extra voordeel voor Verstappen is dat zijn directe tegenstander bij de start Russell in een Mercedes is, en niet een Ferrari. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz lagen er in Q2 van de kwalificatiesessie uit, waardoor beide Ferrari-mannen buiten de top tien aan de race beginnen. 'Ik ben wel blij dat het Mercedes is en niet Ferrari, die staan dichter bij ons in het kampioenschap', aldus Verstappen.

De Red Bull-coureur is er echter nog niet helemaal gerust op dat hij daardoor een grotere kans maakt op de winst. 'Uiteindelijk moeten we ons op onszelf concentreren en dingen zelf afdwingen, je kan natuurlijk niet uitgaan van de concurrentie. Op dit moment zit het heel dicht bij elkaar. Je ziet het ook aan Checo (Sergio Pérez, red.) in Q1', zegt Verstappen over zijn teamgenoot die al vroeg uit de kwalificatiesessie lag. 'Het is gewoon heel lastig om onze auto goed te laten voelen. Het ziet ernaar uit dat het bij andere teams allemaal net wat makkelijker loopt. We moeten zorgen dat we er als team weer bovenuit kunnen steken.'

Red Bull blijft worstelen

Dat het niet zo lekker loopt bij Red Bull, was ook tijdens de vrijdag in Montréal goed te merken. Verstappen stond toen het merendeel van VT2 langs de zijkant van de baan, vanwege een probleem in het elektrische gedeelte van zijn motor. 'Het mag gewoon niet gebeuren', is Verstappen duidelijk. 'Ik denk dat we alles wel goed in de gaten houden, maar soms heb je een moment in het jaar waarop het allemaal even niet lekker loopt met allemaal kleine problemen. Je probeert het altijd te verbeteren en te analyseren, maar op dit moment kunnen we het gewoon even niet tegenhouden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws