Abiteboul snapt niets van toekomstvisie Alpine: 'Sprake van arrogantie en overmoed' Opinie
Opinie

Abiteboul snapt niets van toekomstvisie Alpine: 'Sprake van arrogantie en overmoed'

Abiteboul snapt niets van toekomstvisie Alpine: 'Sprake van arrogantie en overmoed'

Voorafgaand aan de Grand Prix van België maakte het Formule 1-team van Alpine het vertrek van Otmar Szafnauer en Alan Permane bij de Franse renstal wereldkundig. Het duo keert na de zomerstop niet meer terug aan de pitmuur. Na Alain Prost heeft nu ook oud-teambaas Cyril Abiteboul van zich laten horen. De Fransman is kritisch en legt uit wat er misgaat bij zijn voormalige werkgever.

Alpine is momenteel bezig met een grote schoonmaak van het personeelsbestand. Enkele weken geleden werd CEO Laurent Rossi al de deur gewezen en tijdens het raceweekend in Spa-Francorchamps maakte het Franse team tevens bekend dat teambaas Szafnauer en sportief directeur Permane na de zomerstop niet meer terug zullen keren bij de equipe. Abiteboul, tegenwoordig teambaas van Hyundai Motorsport, laat zich in zijn column voor FranceInfo kritisch uit over zijn voormalige werkgever.

'Dit getuigt van onvrede over de resultaten en hoogstwaarschijnlijk van een gebrek aan geduld bij het directiecomité van de Renault-groep', steekt Abiteboul van wal. 'Naast ongeduld kan er aan het begin van het seizoen ook sprake zijn geweest van een beetje arrogantie of overmoed. Als je de realiteit niet onder ogen ziet, kun je jezelf na een tijdje verhalen vertellen.'

Abiteboul begrijpt niets van deadline

Szafnauer zou honderd races de tijd krijgen om van Alpine weer een winnend team te maken. Abiteboul snapt niets van die deadline. 'Waarom maken ze een plan voor honderd races? Waarom niet 120 of tachtig? Ik snap het niet. Met zo'n plan doe je het zeker verkeerd, want je hebt geen controle over de anderen in de Formule 1', stelt Abiteboul die vervolgens aangeeft wat Alpine momenteel vooral mist. 'Ze missen iemand die de kar trekt. Een sterk individu dat in staat is om leiding te geven aan duizend mensen.'

Dat geldt volgens Abiteboul ook voor de coureurs. 'Als je aan Mercedes denkt, dan denk je aan Lewis Hamilton, ook al heeft Nico Rosberg buitengewone dingen gedaan. Bij Red Bull denk je in de eerste fase aan Sebastian Vettel en in de tweede periode aan Max Verstappen. Er moet een coureur zijn die ook een beetje de teambaas is, dat is fundamenteel', sluit de Fransman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws