Brundle sluit komst Binotto naar Alpine niet uit: 'Weet hoe het is om een F1-team te leiden' Formule 1
Formule 1

Brundle sluit komst Binotto naar Alpine niet uit: 'Weet hoe het is om een F1-team te leiden'

Brundle sluit komst Binotto naar Alpine niet uit: 'Weet hoe het is om een F1-team te leiden'

De naam van Mattia Binotto wordt in de wandelgangen veelvuldig genoemd als de nieuwe teambaas van het Formule 1-team van Alpine, dat bezig is aan een grote schoonmaak binnen het team. Ook Martin Brundle heeft de geruchten gehoord en de oud-coureur van onder meer Benetton en McLaren zou er niet raar van opmaken als de 53-jarige Italiaan op termijn daadwerkelijk aangekondigd wordt door het Franse team.

Tijdens het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps verkondigde Alpine dat het na het weekend officieel afscheid ging nemen van teambaas Otmar Szafnauer en sportief directeur Alan Permane. Het duo wordt bedankt voor bewezen diensten en in de paddock wordt er volop gespeculeerd over de mogelijke vervanger van Szafnauer bij het Franse team. De naam van Binotto wordt meermaals genoemd en ook Brundle heeft deze geruchten gehoord.

'Ik heb dat ook gehoord', zegt de Brit bij Sky Sports. 'Het is een grappige wereld. Je kunt gewoon voor de lol een gerucht beginnen en zien hoe snel het terugkomt als feit. Maar het is niet uitgesloten. Binotto heeft veel ervaring, uiteraard opgedaan bij Ferrari, en hij weet hoe het is om een ​​Formule 1-team te leiden. Het is duidelijk niet gelukt bij Ferrari, anders zat hij er nog steeds. Maar het zou me niet verbazen als dat werd aangekondigd, nee', aldus Brundle.

Brundle had Permane behouden

In de afgelopen weken nam Alpine al van een flink aantal grote namen afscheid. 'Alain Prost verliet het team, ze verloren (Fernando, red.) Alonso en ze zagen ook (Oscar, red.) Piastri vertrekken. En nu Szafnauer en Permane.' Met name het vertrek van laatstgenoemde begrijpt Brundle niet helemaal. 'Permane is een man die ik hoe dan ook zou willen. Ik zou hem een ​​baan geven. Het is een fantastische kerel. Hij was erbij toen ik voor Benetton reed. Maar het is duidelijk dat er andere mensen moeten komen om deze verschillende rollen te vervullen en de lijst gaat maar door', sluit de analist van Sky Sports af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws