Bleekemolen over Perez bij Red Bull: 'Als Verstappen beter is, wordt hij stil' Opinie
Opinie

Bleekemolen over Perez bij Red Bull: 'Als Verstappen beter is, wordt hij stil'

Bleekemolen over Perez bij Red Bull: 'Als Verstappen beter is, wordt hij stil'

Volgens Michael Bleekemolen kan de overstap van Sergio Perez naar het team van Red Bull twee kanten op gaan. Aan de ene kant kan het een positieve werking hebben op Verstappen en de kansen die hij heeft. Aan de andere kant kan een verschil in prestaties tussen de twee coureurs mogelijk voor spanning zorgen binnen het team.

Als het aan Bleekemolen ligt zullen de eerste twee races van het seizoen bepalend zijn voor de positie van Perez binnen Red Bull. 'Als Max hem dan steeds op een halve seconde rijdt, zal Sergio snel stil worden', voorspelde de voormalig coureur in F1 Aan Tafel. In een omgekeerd scenario ziet de Nederlander ook nadelen: 'Als Perez zowaar een honderdste of twee sneller rijdt dan Max heeft hele team een probleem, wat moet je dan doen?'

Perez biedt tactische kansen voor Verstappen

Hoewel Bleekemolen haarfijn de nadelen van Perez' overstap kon uitlichten, was hij ook zeker op de hoogte van de voordelen die het met zich mee kan brengen. 'Het opent de deur voor meer tactische mogelijkheden', lichtte hij toe. 'Het zou ook goed zijn voor Red Bull als ze hier mee kunnen gaan experimenteren.' De voorwaarde hiervoor zou wel zijn dat Perez het tempo van Verstappen gaat bijbenen.

Of dat de Mexicaan gaat lukken is nog maar de vraag. In 2013 reed hij ook voor een topteam (McLaren), maar kwam daar niet goed uit de verf. Volgens Bleekemolen is dat niet per se een voorbode voor het komende seizoen. 'Zijn situatie was moeilijk te peilen toen, hij had natuurlijk pech met de situatie.' Met dat laatste doelt hij op de tegenvallende prestaties van het team dat jaar. McLaren wist in 2013 slechts de vijfde plek in het constructeurskampioenschap te verzekeren. Het jaar daarvoor eindigde het team nog derde.

Vind je dit soort content leuk? Sluit je dan aan bij de Verstappen Army-Facebook, voor alle laatste unieke Verstappen content op je tijdlijn!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws