Brundle over terugkeer Alonso in F1: 'Heb het gevoel dat hij zijn kansen al heeft gehad' Opinie
Opinie

Brundle over terugkeer Alonso in F1: 'Heb het gevoel dat hij zijn kansen al heeft gehad'

Brundle over terugkeer Alonso in F1: 'Heb het gevoel dat hij zijn kansen al heeft gehad'

Martin Brundle is positief te spreken over de toekomst van de Formule 1. De Sky Sports F1-commentator was te gast bij een podcast van Motorsport Magazine en zegt dat hij niet kan wachten om te zien hoe Max Verstappen, Charles Leclerc en andere jonge coureurs om de titel vechten. Volgens de Brit zal er in de toekomst ook weer een nieuwe coureur opduiken die Lewis Hamilton in kan halen.

'Alles draait om morgen in de Formule 1', aldus Brundle. 'En ik kan niet wachten om Verstappen en al die jonge coureurs te zien. Maar er zullen ook nieuwe bij komen en ergens in de toekomst zal er een nieuwe Lewis Hamilton opduiken. Dat is wat we zagen met Michael Schumacher en Fernando Alonso. Er zal altijd wel iemand tevoorschijn komen om ons te vermaken, daar maak ik me geen zorgen over.'

Alonso is al tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, maar keer volgend jaar terug bij Alpine F1 Team (nu nog Renault, red.) Met mijn tv-pet op ben ik daar erg enthousiast over', vertelt Brundle. 'Maar ik heb wel het gevoel dat hij zijn kansen al heeft gehad. Ik had graag gezien dat een jong talent die stoel zou opvullen.' Brundle vindt het over het algemeen wel goed voor de sport dat Alonso terugkeert bij zijn oude team.

Brundle: 'Zullen er nooit aan twijfelen dat hij snel is'

'Ik vind het persoonlijk wel leuk om hem terug te zien keren', gaat de Brit verder. 'Want hij heeft genoeg talent en we gaan zien hoeveel snelheid en toewijding hij nog bezit. We kunnen er nooit aan twijfelen dat hij snel is.' Volgens Brundle verdient Alonso het dan ook om vaker wereldkampioen te zijn geworden dan twee keer.

'Hij is in te veel schermutselingen binnen zijn eigen team beland', aldus de Brit. 'Maar of hij daarvan heeft geleerd, en of Renault hem een auto kan geven die het kampioenschap kan winnen, zullen we moeten afwachten.' Alonso keert terug bij zijn oude team, omdat Daniel Ricciardo vertrekt naar McLaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws