Doornbos verrast door plotselinge vertrek Steiner: 'Roept veel vragen op' Formule 1
Formule 1

Doornbos verrast door plotselinge vertrek Steiner: 'Roept veel vragen op'

Doornbos verrast door plotselinge vertrek Steiner: 'Roept veel vragen op'

Voor Robert Doornbos roept het plotselinge vertrek van Guenther Steiner bij het Formule 1-team van Haas vooral vragen op. De analist van Ziggo Sport vraagt zich in een bericht op zijn LinkedIn-pagina af of er misschien op de achtergrond meer heeft gespeeld en dat niet enkel de tegenvallende resultaten van het Amerikaanse team de reden voor het afscheid van de Italiaan zijn.

Woensdag maakte Haas bekend dat aan de samenwerking met Steiner per direct een einde is gekomen. Het Amerikaanse team eindigde in de afgelopen drie seizoenen respectievelijk op de tiende, achtste en opnieuw de tiende plek in het constructeurskampioenschap. Eigenaar Gene Haas voelde dat het tijd werd voor een frisse wind en besloot daarom afscheid te nemen van Steiner en Ayao Komatsu, de Director of Engineering van het team, tot zijn opvolger te benoemen.

Doornbos vindt het jammer dat Steiner is vertrokken, de Italiaan was immers zeer populair bij de Nederlandse fans. 'Guenther's populariteit was duidelijk merkbaar onder het Nederlandse publiek en de kijkers van het Ziggo Race Café, waar Guenther wekelijks met ons in FaceTime-interviews aan deelnam. Voor mij persoonlijk was het geweldig om met Guenther te werken in de tijd dat ik F1 reed bij Red Bull Racing en bij verschillende gelegenheden in de VS tijdens zijn tijd als NASCAR Red Bull', blikt de analist terug op zijn ervaringen met de Italiaan.

Vertrek roept vragen op

Doornbos vindt vooral het moment waarop afscheid wordt genomen van Steiner vreemd. Daar heeft de voormalig F1-coureur zijn bedenkingen over. 'Zijn vertrek roept veel vragen op en lijkt plotseling te komen, zo vlak voor de testdagen. Was het een gebrek aan overtuigende resultaten? Of misschien een meningsverschil met Gene Haas?', vraagt Doornbos zich af. 'De antwoorden daarop zullen misschien pas volgende maand in Bahrein worden onthuld.'

'Desondanks is Steiner's impact op het team onmiskenbaar geweest', vervolgt Doornbos, die stelt dat het vertrek van de Italiaan misschien ook wel voor een frisse wind kan zorgen. 'Deze verschuiving kan tot een nieuwe golf van innovatief en technisch denken leiden, een essentieel ingrediënt voor het nieuwe seizoen', besluit Doornbos.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws