Steiner vernam ontslag rond de feestdagen: 'Heb niet eens fatsoenlijk afscheid kunnen nemen' Formule 1
Formule 1

Steiner vernam ontslag rond de feestdagen: 'Heb niet eens fatsoenlijk afscheid kunnen nemen'

Steiner vernam ontslag rond de feestdagen: 'Heb niet eens fatsoenlijk afscheid kunnen nemen'

Guenther Steiner heeft zaterdag op de beurs Autosport International voor het eerst gereageerd op zijn vertrek bij het Formule 1-team van Haas. De 58-jarige Italiaan legt uit hoe het volgens hem precies is gegaan en hij laat weten toch wel enigszins verrast te zijn door de beslissing van Gene Haas, de eigenaar van het Amerikaanse Formule 1-team.

De coureurs van Haas waren de afgelopen seizoen veelvuldig in de achterhoede terug te vinden. Na de tiende plek in 2021, volgde de achtste plaats in 2022. Het team wist die stijgende lijn echter niet door te trekken in 2023 en na een eindsprint van AlphaTauri besloot Haas het jaar opnieuw op de tiende en laatste plek in het constructeurskampioenschap.

Steiner reageert

Haas had genoeg gezien en vond dat het tijd was voor een frisse wind in het team. De Amerikaan besloot daarom afscheid te nemen van Steiner, die sinds de F1-entree van Haas in 2016 leidinggaf aan het team, en Ayao Komatsu als zijn vervanger aan te stellen. Haas, Komatsu en coureurs Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen deden allemaal al hun zegje, maar een reactie van Steiner ontbrak tot op heden. De Italiaan liet op zaterdag echter voor het eerst van zich horen.

Steiner is dit weekend aanwezig bij de Autosport International-show en daar gaf hij zijn kant van het verhaal. 'Ik kreeg het nieuws tussen Kerst en Oud & Nieuw te horen. Het kwam wel een beetje als een verrassing', wordt Steiner geciteerd door Total-Motorsport. 'Gene (Haas, red.) voelde dat dit de manier is waarop hij het team vooruit wil helpen. Het is zijn beslissing, niet de mijne. Maar hij is de eigenaar van het team. Hij mag doen wat hij wil', al zit het hem niet lekker dat hij niet op een fatsoenlijke manier afscheid van het team heeft kunnen nemen.

'Ik heb niet de kans gehad om een ​​aantal mensen te bedanken toen ik Haas verliet', zegt Steiner. 'Ik wil graag alle teamleden bedanken, van wie ik bij mijn vertrek geen fatsoenlijk afscheid kon nemen. Het deed pijn om ze geen gedag te kunnen zeggen. Maar ze kennen mij allemaal en weten dat ik nog steeds waardeer wat ze allemaal hebben gedaan. Ik wil ook alle fans bedanken die ons hebben gesteund terwijl ik daar was, dus het is fantastisch. Ik waardeer het echt', aldus Steiner.

Toekomstplannen

Tegenover PlanetF1 stelt Steiner dat hij de toekomstplannen van Haas niet kent. 'Hij heeft ze niet met mij gedeeld en dat hoeft overigens ook niet. Het maakt me ook eigenlijk niet zoveel meer uit', zegt Steiner, die wel wat meer kan vertellen over zijn eigen plannen. 'Ik ben er momenteel vrij rustig onder. Ik ben niet ongelukkig. Ik ben graag onder de mensen, maar mijn volgende taak moet iets zijn waar ik een toekomst in zie. Ik wil niet ergens aan beginnen en dan snel weer verdergaan met het volgende. Ik wil iets doen waarbij je iets kunt bereiken, dan zal ik het doen. Maar momenteel wil ik het even rustig aandoen. Ik heb tien zware jaren achter de rug en ik heb genoeg andere dingen te doen', besluit Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws