Brundle wijst naar Verstappen als grootste concurrent van Hamilton sinds 2016 Opinie
Opinie

Brundle wijst naar Verstappen als grootste concurrent van Hamilton sinds 2016

Brundle wijst naar Verstappen als grootste concurrent van Hamilton sinds 2016

Martin Brundle is van mening dat Max Verstappen de enige coureur is die de afgelopen jaren het Lewis Hamilton ook maar enigszins moeilijk heeft kunnen maken. Wegens een gebrek aan competitief materiaal heeft de Brit zijn dominantie echter door kunnen zetten en het ziet er volgens de Formule 1-analist naar uit dat deze dominantie ook in de nabije toekomst niet doorbroken zal worden.

'Verstappen heeft gewoon het materiaal nooit gehad', stelt Brundle wanneer hem door Sky Sports F1 gevraagd wordt naar de grootste concurrent die Hamilton de afgelopen jaren gekend heeft. 'Er is nooit echt een combinatie van coureur en bolide geweest die Hamilton sinds 2016 het vuur aan de schenen heeft kunnen leggen.'

'Binnen zijn eigen team of bij een van de concurrenten is niemand in staat gebleken om het zo goed te laten werken als Hamilton het doet', vervolgt Brundle. Hoewel Verstappen volgens hem briljante dingen laat zien, is de combinatie met Red Bull Racing niet sterk genoeg om écht een titelstrijd op te zetten.

Lof voor Hamilton

Hamilton, die in 2020 zijn zevende wereldtitel voor Mercedes binnen wist te slepen, heeft zijn rijstijl volgens de Britse analist inmiddels dusdanig bijgeschaafd dat hij nauwelijks meer op een persoonlijke fout te betrappen is. 'Zo heeft Hamilton door de jaren heen echt zijn stempel op de sport kunnen drukken', beargumenteert Brundle.

'Ik denk dat tien wereldtitels en wel 150 overwinning voor Hamilton zeker haalbaar zijn', verwacht hij. 'Mijn gevoel zegt dat hij er eerder een jaar te vroeg mee stopt dan een jaar te laat. Ik denk niet dat hij voor die extra centen nog een paar jaar blijft hangen.' Met zijn aanstaande contractverlenging zou Hamilton circa 40 miljoen euro per jaar aan zijn vermogen toevoegen.

De reden dat Brundle denkt dat Hamilton vroegtijdig zou kunnen stoppen is dat de Mercedes-coureur zich ook actief bezighoudt met nevenactiviteiten: 'Hij heeft overduidelijk ook andere ambities. Ik kan mij echter niet inbeelden dat hij er binnen de komende drie tot vijf jaar mee stopt. Waarom zou hij?'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws