Voormalig coureur concludeert: 'Dit laat de macht van Verstappen bij Red Bull zien' Opinie
Opinie

Voormalig coureur concludeert: 'Dit laat de macht van Verstappen bij Red Bull zien'

Voormalig coureur concludeert: 'Dit laat de macht van Verstappen bij Red Bull zien'

Max Verstappen viel in Australië al snel uit, maar het restant van de race toonde toch het belang van de wereldkampioen aan bij Red Bull Racing. Die conclusie trok Karun Chandhok bij Sky Sports F1. Sergio Pérez moest de eer van het team verdedigen, maar overtuigde met een vijfde plek niet bepaald.

De Mexicaan had de kans om voor het eerst in zijn carrière de leiding in het wereldkampioenschap te pakken. In 2023 had Pérez die kans in Miami ook al, vanaf poleposition, maar toen won Verstappen. Nu had Pérez zestien punten nodig, maar de 34-jarige slaagde daar niet in. Sterker nog, Charles Leclerc schoof op naar de tweede plek in het kampioenschap, en staat nu nog maar vier punten achter Verstappen.

Pérez scoort onvoldoende

'Ik wilde het graag nog even over Sergio Pérez hebben', kaart Chandhok zelf aan tijdens de race. Chandhok was niet onder de indruk van de snelheid van Pérez, die voor de Virtual Safety Car aan het einde van de race al een achterstand had van 35 seconden. 'Ik zat naar de boordradio's te luisteren. Hij heeft zelf niet te horen gekregen dat er een probleem zou zijn. Ik weet niet of dat ermee te maken heeft dat hij met niemand voor zich in gevecht is', zegt Chandhok, die Pérez op dat moment enkele ronden voor het vallen van de finishvlag in niemandsland zag rijden op de vijfde plek.

Verstappen heeft goede kaarten in handen

De Indiër ziet in het tegenvallende resultaat ook meteen weer terug dat Verstappen onmisbaar is voor Red Bull Racing. 'Dit laat echt weer de waarde van Max zien. Als hij uit de race wegvalt, eindigen we gewoon met een old school-gevecht tussen Ferrari en McLaren voor de overwinning', zo stipt de voormalige Formule 1-coureur aan dat Pérez geen moment meedeed voor het eremetaal.

Verstappen werd de afgelopen weken in de geruchtenmolen in verband gebracht met Mercedes en zelfs Aston Martin. 'Dit laat de macht van Verstappen bij Red Bull zien, als je het grotere geheel bekijkt. Dit is waarom hij de azen in handen heeft in die hele situatie bij Red Bull', vindt Chandhok, die daarmee wijst op de onrust binnen het team van de afgelopen maanden. De voormalige Formule 1-coureur meent daarmee dus dat Verstappen, en niet Horner, de touwtjes in handen heeft.

Commentator David Croft sluit zich aan bij de woorden van analist Chandhok. 'Pérez werd hier natuurlijk niet geholpen door die drie plekken gridstraf. Hij eindigt wel vaker tweede achter Max, als Max wint, maar hij moet dan ook de overwinningen pakken als Max uitvalt, en dat doet hij nu niet.' Pérez won 22 races geleden voor het laatst. Sindsdien won Verstappen negentien keer, en Carlos Sainz, die nog geen contract heeft voor 2025, tweemaal.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws