Davidson voorspelt rangorde: 'Marge van twee tot drie tienden' Opinie
Opinie

Davidson voorspelt rangorde: 'Marge van twee tot drie tienden'

Davidson voorspelt rangorde: 'Marge van twee tot drie tienden'

Voormalig Formule 1-coureur Anthony Davidson voorspelt dat Red Bull als snelste team uit de startblokken komt, op de hielen gevolgd door Ferrari. Als analist van F1TV gaf Davidson zijn mening over welke teams goed of minder goed uit de winterstop zijn gekomen. Mocht zijn analyse correct blijken te zijn, dan verkeert Max Verstappen in de ideale positie om de jacht te openen op zijn derde wereldtitel.

Davidson hoeft niet lang na te denken als hem gevraagd wordt wie hij als favoriet ziet voor de seizoensopener in Sakhir. Wel ziet hij dat Ferrari ook een goede wintertest gehad heeft en het Red Bull lastig zal maken. Hij schat in dat Red Bull een marge van twee tot drie tienden zal hebben op het Italiaanse team in de kwalificatie. Van de drie traditionele topteams is hij het minst onder de indruk van Mercedes, die hij op zo'n drie tienden achterstand verwacht van Ferrari.

Als leider van het middenveld wordt Aston Martin naar voren geschoven, op zo'n twee tienden van Mercedes. Het gevecht daarachter wordt naar verwachting erg spannend, maar de 43-jarige Brit denkt dat Haas sterk zal presteren en net iets sneller zal zijn dan het Franse Alpine. Het AlphaTauri-team waar Nyck de Vries zijn debuut zal maken wordt als zevende ingeschat. De tegenvallers zijn volgens Davidson McLaren, dat terugvalt tot een achtste plek, net voor Alfa Romeo en Williams, dat de rangen sluit.

Croft voorspelt verrassende nummer 3

Sky Sports-commentator David Croft sluit zich grotendeels aan bij de voorspelling van Davidson. Hij is het met zijn landgenoot eens dat Red Bull de favoriet is, maar denkt dat Ferrari dichterbij zal zitten dan de twee tot drie tienden die Davidson als verschil verwacht. Croft vermoedt dat Ferrari nog de nodige paardenkrachten achter de hand heeft gehouden, meer dan Red Bull. Voor Mercedes ziet Croft het niet rooskleurig in, want hij voorspelt een vierde plek voor het Duitse team, nog net achter het Aston Martin-team, al vindt hij dat Mercedes op de laatste testdag zich goed heeft verbeterd. Als deze voorspelling uit zou komen, zou het de nodige gevechten tussen oude rivalen Fernando Alonso en Lewis Hamilton kunnen opleveren.

Croft ziet Haas en Alpine als nagenoeg gelijkwaardig, waarbij hij aangeeft dat Alpine historisch gezien de betere resultaten heeft behaald, maar Haas een hele sterke wintertest heeft gedraaid. Croft ziet het somber in voor Nyck de Vries, want hij voorspelt AlphaTauri slechts op een negende plek, dezelfde positie waar het team afgelopen seizoen eindigde in het constructeurskampioenschap. Nog voor AlphaTauri plaatst hij McLaren en Alfa Romeo, maar hij is het met Davidson eens dat Williams vermoedelijk het langzaamste team zal zijn. Nog enkele dagen wachten, en dan komt het gespeculeer ten einde en kunnen we daadwerkelijk zien wie nog wat achter de hand heeft gehouden.

Laatste kans op aanbiedingen voor het kijken van de F1 in 2023! Pak 34% korting op Viaplay. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws