Doornbos onthult: 'Verstappen spreekt met Mercedes en Marko weet ervan' Opinie
Opinie

Doornbos onthult: 'Verstappen spreekt met Mercedes en Marko weet ervan'

Doornbos onthult: 'Verstappen spreekt met Mercedes en Marko weet ervan'

Robert Doornbos stelt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen al gesprekken heeft gevoerd met het Formule 1-team van Mercedes over een mogelijke samenwerking. Volgens de voormalig F1-coureur is er ongelooflijk veel gaande bij Red Bull en hij verwacht op zeer korte termijn meer nieuws.

Door de aanhoudende onrust binnen het team van Red Bull, die afgelopen weekend onder meer weer gevoed werd door beelden van teambaas Christian Horner die na afloop van de race iedereen feliciteerde behalve topontwerper Adrian Newey en adviseur Helmut Marko, is de situatie bij het Oostenrijkse team opnieuw onder een vergrootglas komen te liggen. Er wordt al langer gesuggereerd dat er op de achtergrond van alles speelt en ook een vertrek van topcoureur Verstappen zou niet langer uitgesloten zijn. Sterker nog: Verstappen zou al gepraat hebben met Mercedes, zo meldt Doornbos.

'Van mijn betrouwbare vogeltje heb ik vernomen dat Max (Verstappen, red.) al gesprekken voert met Mercedes, puur om één op één te kijken wat het gevoel voor de toekomst is', onthult de Ziggo-analist in het programma Crashen in de keuken. 'Wat gaat Mercedes doen met de motor?', is één van de belangrijkste vragen die aan bod zouden zijn gekomen. 'Hij (Verstappen, red.) weet al wat ze in 2026 gaan doen bij Ford en bij Red Bull. Dat is een cruciaal jaar', doelt Doornbos op de wijzigingen in het motorreglement voor 2026.

Meer nieuws verwacht in april

Verstappen heeft bij Red Bull nog tot aan het einde van 2028 een contract, maar toch zou de drievoudig wereldkampioen dus met andere teams aan het onderhandelen zijn. Mag dat eigenlijk wel, wil presentator Rob Kamphues weten. 'Helmut (Marko, red.) weet ervan. Het is een open gesprek met Helmut geweest, waarin hij zei: ik ga nu ook polsen wat er mogelijk is bij de concurrentie', stelt Doornbos. 'Geloof me, er gebeurt daar echt wat achter de schermen, het is echt zo.'

Kamphues wil vervolgens weten of Verstappen dan al in 2025 naar Mercedes verkast. 'Dat zou wel een overgangsjaar moeten zijn', geeft Doornbos geen duidelijk antwoord op de vraag van zijn collega. 'Je kan het je bijna niet voorstellen, maar er gebeurt daar wat achter de schermen. Dit wordt een spannende maand. Ik denk dat we in april heel veel nieuws hebben', zegt Doornbos tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws