Kravitz haalt zijn gram: 'Laatste hoofdstuk van hoe Verstappen rijdt' Opinie
Opinie

Kravitz haalt zijn gram: 'Laatste hoofdstuk van hoe Verstappen rijdt'

Kravitz haalt zijn gram: 'Laatste hoofdstuk van hoe Verstappen rijdt'

Ted Kravitz heeft in zijn item bij Sky Sports, Ted's Notebook, gereageerd op de Grand Prix van Oostenrijk, die zo'n vijftig ronden lang vrij saai was, maar in de slotfase tot veel vuurwerk leidde. Twee honden vochten om een been, en George Russell ging ermee heen. Kravitz had het echter vooral over de misgelopen tweede Grand Prix-zege van Lando Norris.

Max Verstappen had de race lange tijd onder controle, maar na een slechte pitstop moest hij met gebruikte banden verdedigen ten opzichte van vaste uitdager Norris. 'De race stelde niet teleur. We kregen de chaos die Oostenrijk ons vaak geeft. Je zou dit een gelukkige overwinning kunnen noemen, maar het was geen gelukkige zege', vindt Kravitz over zijn landgenoot in Ted's Notebook. 'Hij zorgde ervoor dat hij in die positie was om te kunnen profiteren. Hij is het hele weekend al sterk. Mercedes is de auto al het hele jaar aan het verbeteren. Verdienen ze dit? Natuurlijk verdienen ze dit', zo beantwoordt de man van Sky Sports F1 zijn eigen vraag.

Verstappen heeft gebruiksaanwijziging nodig

'Ze waren de gelukkigen in een volgend hoofdstuk van het boek Max Verstappen vecht met andere coureurs', laat Kravitz optekenen over de zege van zijn landgenoot. De Brit herhaalt zijn woorden later nog eens. 'Dit is het laatste hoofdstuk van hoe Verstappen racet. Als iemand een boek wil schrijven over hoe je tegen Verstappen moet racen, mag iemand daar wel een kopie van geven aan Norris. Welkom in de wereld van racen tegen Verstappen, of de wereld waarin je probéért om tegen Verstappen te racen', sneert Kravitz.

Kravitz, bij wie de titelontknoping van 2021 nog hoog zit, stipt aan dat Verstappen al jarenlang een harde strijd op het asfalt niet schuwt. 'In dat boek staan al hoofdstukken van Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, en vele anderen. Max zal nooit toegeven. Mijn mening erover is verdeeld, want de absolute topcoureurs geven nooit een meter toe. Michael Schumacher en Ayrton Senna gaven ook nooit toe.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen hamilton saoedi arabie 2021
Hamilton en Verstappen hadden het ook al regelmatig met elkaar aan de stok.

'Andrea Stella had het er ook al over', haalt de journalist aan. 'Dit is wat gebeurt als je geen grenzen stelt aan wat toegestaan is bij het racen, zoals tussen Max en Lewis in Brazilië in 2021. Als je dat niet aanpakt, leidt het tot dit soort incidenten. Verstappen is een geweldige kampioen, maar hij zal nooit terrein prijsgeven. Dat hebben we in het verleden ook gezien met Senna en Schumacher', aldus Kravitz, die Hamilton niet tot dat rijtje rekent.

Vriendschap tussen Norris en Verstappen

'Dit is een significante ontwikkeling in de relatie tussen deze twee teams in deze titelstrijd, want die titelstrijd is duidelijk terug, alleen nu met wat meer pit', vervolgt Kravitz. 'Het is ook een nieuwe ontwikkeling in de relatie tussen Verstappen en Norris. Tot nu toe waren het vrienden. Ze gingen samen uit, en ze gingen met hetzelfde vliegtuig naar races buiten Europa. Is dit het einde van de mooie vriendschap tussen Verstappen en Norris? Komen er geen tripjes meer naar Ibiza of concerten van Martin Garrix samen? Zal er geen respect meer zijn?' vraagt Kravitz zich af.

'Laten we Martin Garrix en de privévliegtuigen even vergeten, maar Norris zegt dat hij respect voor Verstappen verliest als hij zich niet verontschuldigt. Max gaf achteraf wel al aan dat hij dat niet gaat doen', weet de Engelsman. 'Toen hij hoorde dat hij straf kreeg vanwege het veroorzaken van het ongeluk reageerde hij sarcastisch. De mening van Max is wel het overwegen waard. Verstappen was gewoon niet bereid om tweede te eindigen.'

Kravitz haalt vervolgens ook de rivaliteit tussen Mercedes en Red Bull Racing aan. 'Horner haalde eerder wat uit naar Wolff omdat hij het zoveel over Verstappen heeft. Nu won Toto Wolff de race met Mercedes, en dat deed Christian Horner meer pijn dan wat dan ook', vermoedt Kravitz. 'Dat moet hem echt pijn gedaan hebben', meent de verslaggever van Sky Sports F1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws