Knoors wijst op gunstige factoren voor Verstappen: 'Dan is Max subliem' Opinie
Opinie

Knoors wijst op gunstige factoren voor Verstappen: 'Dan is Max subliem'

Knoors wijst op gunstige factoren voor Verstappen: 'Dan is Max subliem'

Viaplay-analist Ernest Knoors denkt dat het vernieuwde sprintformat het beste uit Max Verstappen naar boven haalt. Verder wees de voormalige engineer op gunstige factoren van de Red Bull Ring, die de wereldkampioen in de kaarten spelen. Desalniettemin is Knoors uitermate lovend over het dominante optreden van de Nederlandse wereldkampioen.

De kwalificatie was een wat eentonige bedoeling. Dat Verstappen poleposition ging pakken, was al snel duidelijk. De vraag was vooral hoe groot de voorsprong zou zijn. Het antwoord daarop: ruim vier tienden. Toch meent Knoors dat het verschil in het materiaal reuze meevalt. 'Er zitten vier verschillende teams in de top vier. Dat geeft ook wel aan dat het best wel spannend is, maar dan wel achter Max', stipt Knoors aan in de nabeschouwing van Viaplay.

Nieuw sprintformat

Dat het verschil nota bene zo groot was op een omloop die slechts 64 seconden duurt - of 65 seconden, als je in de andere Red Bull zit - maakt het extra speciaal. 'Het is wel spannend, maar ik moet zeggen: dit is wel echt fenomenaal. Het is niet zo dat Max dit seizoen het makkelijk heeft, en ze hebben best wel moeilijke races gehad. Als je dan op deze baan zó'n grote voorsprong hebt, doe je het gewoon goed', weet Knoors, die denkt dat het nieuwe sprintformat Verstappen helpt. 'Als er ergens een klein deukje in het harnas van Red Bull zit, is dat als ze weinig data hebben, en ze de auto nog niet helemaal goed hebben afgesteld. Nu hebben ze dus én die sprintrace gedaan én die kwalificatie, en de auto daarna nog eens aangepast. Dan is Max subliem.'

Slotsector bepalend

De Red Bull Ring bestaat uit slechts tien bochten, waarvan er drie niet als echte bocht gezien worden in de Formule 1. In zeven bochten tijd trok Verstappen dus een enorm gat. 'Hij maakt het verschil in de laatste sector', oordeelt Knoors. 'Daar pakt hij al twee tienden. Dat is eigenlijk bocht zeven: die hele snelle bocht waar hij vrijdag ook al het verschil maakte', aldus Knoors over de links-rechts-combinatie aan het begin van de slotsector. 'Hij is daar zo fenomenaal goed met die auto. Echt chapeau! Dat is echt vertrouwen in die auto, en dat moet je als rijder ook kunnen.'

In die snelle bochten ging het voor anderen juist mis. Oscar Piastri overschreed de track limits, en bij Ferrari ging het ook niet helemaal ideaal. 'We zien een Charles Leclerc, die in de laatste ronde ook aanzet en het wil proberen. Die gaat er ongeveer overal waar je van de baan af kan gaan eraf, omdat hij zo op de limiet rijdt', laat Knoors optekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws