Sainz maakt zich geen illusies in aanloop naar Grand Prix: 'Het wordt een lastige race' Formule 1
Formule 1

Sainz maakt zich geen illusies in aanloop naar Grand Prix: 'Het wordt een lastige race'

Sainz maakt zich geen illusies in aanloop naar Grand Prix: 'Het wordt een lastige race'

Carlos Sainz mag morgen de Grand Prix van Oostenrijk starten vanaf P4. De Spanjaard is niet volledig tevreden met zijn uiteindelijke snelste rondetijd in Q3, maar weet ook dat het een stuk slechter had gekund. 'Het wordt een lastige race morgen', zegt de Ferrari-coureur voor de camera van Formula1.com.

Terugblikkend op de rest van het weekend, ziet Sainz verbetering. 'Het voelde alsof we iets sneller zijn geworden, maar het was ook wat lastiger om te besturen. Het was lastiger om een ronde aan elkaar te rijgen', geeft hij aan. 'We hebben wel wat vooruitgang geboekt. We hebben een stap vooruit gezet en het tussen mij en George gaat het nu om honderdsten van een seconde', benadrukt hij de positieve punten van de kwalificatiesessie.

Ferrari moet zich richten op strijd met Mercedes

'Kijkend naar het gehele plaatje, ben ik blij met de stappen die we hebben gezet', vertelt de Madrileen. Hij maakt zich geen illusies over een mogelijke strijd met Red Bull Racing of McLaren. De focus ligt, zoals ook teamgenoot Charles Leclerc al aangaf, vooral op de Duitse concurrent. 'Het wordt een lastige race morgen met de Mercedessen. Ik denk dat Oscar ons op een gegeven moment wel zal inhalen', voorspelt hij het verloop van de eerste helft van de Grand Prix. 'We gaan alles doen wat we kunnen.' Op de vraag of hij verwacht dat het enige gevecht met Mercedes is en McLaren en Red Bull te snel zijn, kan Sainz een heel kort en bondig antwoord geven. 'Correct', zegt de Spanjaard.

De reden dat Ferrari niet met de twee snelste teams mee kan doen, weet de man uit Madrid wel te verklaren. 'Zonder te veel in detail te treden, denk ik dat het een combinatie is van niet goed zijn in snelle bochten en veel stuiteren', luidt zijn uitleg. 'Er wordt al gewerkt aan een beter begrip van dit nieuwe pakket en hoe we het kunnen verbeteren voor Silverstone', kijkt Sainz al voorzichtig vooruit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws