Nieuwe Alpine-baas al bekend: 'Zijn naam wordt inderdaad heel vaak genoemd' Opinie
Opinie

Nieuwe Alpine-baas al bekend: 'Zijn naam wordt inderdaad heel vaak genoemd'

Nieuwe Alpine-baas al bekend: 'Zijn naam wordt inderdaad heel vaak genoemd'

Vrijdag maakte Alpine bekend dat Otmar Szafnauer en sportief directeur Alan Permane het Franse team na het Belgische GP-weekend zullen verlaten. Het afscheid van het duo volgt kort na het ontslag van president Laurent Rossi. Alpine is flink aan het reorganiseren en volgens Jack Plooij hebben de Fransen ook al iemand op het oog om leiding te geven aan het Formule 1-team. Het gaat volgens de voormalig pitreporter niemand minder dat Mattia Binotto worden. Ook Rick Winkelman heeft dergelijke verhalen gehoord.

Voorafgaand aan de kwalificatie voor de Grand Prix van België bevestigde Alpine dat het na dit weekend afscheid neemt van Szafnauer en Permane. Een opvolger voor het duo is nog niet bekendgemaakt, al beweert Plooij wel te weten wie het Franse team leiding gaat geven. Binotto zou die rol volgens de analist van Ziggo Sport op zich gaan nemen.

Binotto nam aan het einde van 2022 afscheid van Ferrari, waar hij jarenlang de functie van teambaas invulde, maar de Italiaan zou op korte termijn dus wel eens terug kunnen keren in de koningsklasse van de autosport. Plooij weet het zeker. 'Hij is een hele goed vriend van (Luca, red.) De Meo en zij hebben het dus al helemaal uitgekookt. Waarschijnlijk is het zo dat dit al eerder is bedacht en dat ze daarom deze mensen aan de kant hebben geschoven', zegt de analist in het Race Café.

Komst Binotto niet officieel

Binotto was eerder deze maand ook aanwezig bij de Grand Prix van Groot-Brittannië en men vroeg zich af waarom hij daar was. 'Nou, dat weten we nu dus', zegt Plooij. 'Het is nog niet officieel, maar ik hoor dit van collega's.' Winkelman bevestigt het verhaal van zijn collega. 'De naam van Binotto wordt inderdaad heel vaak genoemd. Ik hoorde het ook al. De gedachte schijnt te zijn dat Alpine eerst bezig was om een naam te worden en nu gaan ze echt auto's bouwen. Phillipe Krief, die vorige week plotseling werd benoemd als vervanger van Rossi, schijnt heel goed te zijn in het ontwikkelen van auto's en hij komt daar als een soort corporate man', aldus Winkelman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws