Oud-teameigenaar wrijft in zijn handen na Norris-zege: 'In Imola strijd tussen twee of drie teams' Opinie
Opinie

Oud-teameigenaar wrijft in zijn handen na Norris-zege: 'In Imola strijd tussen twee of drie teams'

Oud-teameigenaar wrijft in zijn handen na Norris-zege: 'In Imola strijd tussen twee of drie teams'

De overwinning van Lando Norris in Miami belooft volgens voormalig teameigenaar Gian Carlo Minardi goeds voor het vervolg van het kampioenschap. De 76-jarige Italiaan ziet dat de interne problemen bij Red Bull Racing door beginnen te werken, maar stelt dat Max Verstappen nog de enige constante factor is bij de kampioensformatie.

Red Bull en Verstappen zijn het hele seizoen al dominant geweest, maar in Miami wist Verstappen nauwelijks afstand te nemen van de concurrentie. En op het Miami International Autodrome werd de Nederlander uiteindelijk voor het eerst sinds de Grand Prix van Singapore in 2023 op het circuit verslagen. Dat is volgens Minardi een goed teken.

'Miami bezorgde ons de eerste overwinning van Norris. Een veelbelovend resultaat, niet alleen voor McLaren en zijn fans, maar ook voor de hele Formule 1 en voor het vervolg van het wereldkampioenschap', schrijft de oud-teameigenaar op zijn eigen website. 'Vooral met de komst naar Europa in het vooruitzicht op circuits die net zo 'echt' als 'historisch' zijn, zoals Imola.'

'Red Bull lijkt kalmte te zijn verloren'

Afgelopen weekend kon Norris over een flink aantal upgrades beschikken en deze hebben duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Minardi hoopt dat Ferrari het voorbeeld van McLaren snel kan volgen en dan zou het wel eens heel spannend kunnen worden aan het front. 'Het wachten is nu op de reactie van Ferrari. In Miami introduceerden ze al enkele updates met positieve resultaten in afwachting van het belangrijke pakket dat in Imola wordt verwacht', zegt Minardi. 'Red Bull blijft het referentiepunt, ook al lijkt het de kalmte, waarmee ze zich in de afgelopen seizoenen voortdurend wisten te onderscheiden, te zijn verloren door de bekende interne problemen', doelt Minardi op de machtsstrijd die zich bij het Oostenrijkse team afspeelt.

Hoewel de interne problemen bij Red Bull steeds zichtbaarder worden, blijft één man onverstoord zijn werk doen: En dat is Verstappen, zo ziet ook Minardi. 'Verstappen schreef beide polepositions op zijn naam, won de sprintrace en werd tweede in de hoofdrace', somt de Italiaan het weekend van de regerend wereldkampioen op. 'Hij is de constante factor. Ik denk dat de Nederlander tevreden wilde zijn zonder buitensporige risico's te nemen,'

Strijd om zege in Imola tussen meerdere teams 

Naast Ferrari, zal ook het tot dusver tegenvallende team van Mercedes zich in Imola mogelijk weer van voren melden. 'Naar verluidt zou hun kampioenschap direct vanaf Imola moeten beginnen. Met een zesde plaats, ondanks een auto die niet van het beste niveau was, lieten ze zien dat ze niet toevallig zeven wereldkampioenschappen hebben gewonnen', aldus Minardi die een spannende strijd om de zege verwacht in Emilia-Romagna. 'Het resultaat van deze race (Miami) opent veel scenario's met het oog op Imola, met een strijd om de overwinning tussen misschien wel twee of drie teams. Miami gaf ons een helder beeld van de kleiner wordende verschillen', aldus Minardi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws