Priestley verwacht sterke verbetering Mercedes: 'Ook op simulaties kan je doorwerken' Opinie
Opinie

Priestley verwacht sterke verbetering Mercedes: 'Ook op simulaties kan je doorwerken'

Priestley verwacht sterke verbetering Mercedes: 'Ook op simulaties kan je doorwerken'

Marc Priestley is van mening dat Mercedes op gebruikelijke sterkte aan de start van het Formule 1-seizoen zal verschijnen in Bahrein. De Formule 1-analist zag gedurende het testweekend in het Midden-Oosten dat de Duitse renstal haar W12 nog niet helemaal begreep, maar weet dat er in twee weken tijd veel kan gebeuren. Valtteri Bottas en Lewis Hamilton zijn over twee weken naar verwachting dus op volle oorlogssterkte.

'Gebeurt dit niet elk jaar?', vraagt Priestley zich af wanneer hij aan zijn evaluatie van het testweekend begint. 'Mercedes ziet er altijd uit alsof ze niet per se de snelste auto ontwikkeld hebben. Ik weet dat het dit jaar anders zit, want met slechts twee weken tussen de tests en de seizoenstart is er nou eenmaal minder reden om te sandbaggen.'

Daarom weet Priestley dat er wel iets gaande is bij de regerend wereldkampioenen, hoewel hij betwijfelt of dit niet gewoon op te lossen valt voorafgaand aan de seizoenstart. 'Ik denk dat Mercedes nog niet totaal comfortabel is met de staat van de huidige bolide, maar dat betekent niet dat ze dit niet nog recht kunnen trekken', stelt de Brit.

'Er zitten twee weken tussen nu en de start van het seizoen. Ondanks dat er in die tussentijd, op een filmdag na, eigenlijk niet gereden wordt, kan er nog steeds heel veel gedaan worden', beargumenteert hij. De data die men vergaard heeft gedurende die drie testdagen is voldoende voor de ingenieurs om nog aanpassingen te maken tot op de laatste dag voor de seizoenstart. 'Er wordt in de fabrieken nu gezwoegd', weet hij dan ook.

Mercedes kijkt naar data

Waar gaan ze in de fabriek op handelen? Drie dagen aan data die van het circuit afkomstig is. Priestley: 'De tijd op het circuit moet bevestigen dat alles wat je in de fabriek ontwikkeld hebt naar verwachting werkt, maar ook op simulaties kan je doorwerken, ook zonder auto's op het asfalt. Ze kijken nu naar in hoeverre de data vanaf het circuit overeenkomt met de data van de fabriek.'

'Ik weet zeker dat Mercedes, maar de rest van het veld ook, over enkele weken veel sterker voor de dag komt dan dat ze tijdens die laatste testdag deed. Ik maak mij dan ook totaal geen zorgen over het feit dat Mercedes zo matig gepresteerd heeft', concludeert hij. Een dominant Red Bull Racing wordt dan ook niet verwacht, hoewel Priestley toegeeft onder de indruk te zijn van de Oostenrijkse renstal en hoe ze het weekend afgewerkt hebben.

Priestley over de wintertests in Bahrein

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws