Ralf Schumacher zeker dat Verstappen Newey achternagaat: 'Staat voor mij vast' Opinie
Opinie

Ralf Schumacher zeker dat Verstappen Newey achternagaat: 'Staat voor mij vast'

Ralf Schumacher zeker dat Verstappen Newey achternagaat: 'Staat voor mij vast'

Oud-coureur en Sky Sports-analist Ralf Schumacher weet zeker dat Max Verstappen niet lang meer bij Red Bull Racing blijft nu Adrian Newey is vertrokken. De Duitser denkt dat er weinig engineers overblijven bij de kampioensformatie. Eerder zei Schumacher dat hij Red Bull twee jaar zou geven voordat het team wegzakt in de rangorde van het Formule 1-veld.

Nadat er roddels rondgingen over het vertrek van de topontwerper van de Oostenrijkse renstal leverde Red Bull op woensdag 1 mei het statement dat Newey's exit bevestigde. De Brit houdt zich vanaf nu alleen maar bezig met het Hypercar-project, de RB17, en mag vanaf 2025 doen en laten wat hij wil. Of hij naar een ander team gaat is nog onbekend, al denken velen dat hij overstapt naar Ferrari, waar hij kan werken aan haar Formule 1-project en de supercars van het Italiaanse merk. Schumacher denkt dat het vertrek van Newey niet veel goeds betekent voor Red Bull. De aerodynamica-afdeling bestaat niet alleen uit Newey, maar hij is wel diegene die het wetboek van de luchtstromen en de auto in zijn geheel van voor tot achter kent.

Het kan ook gevolgen hebben voor de keuzes van Verstappen, die aangaf dat hij zou blijven zolang alle sleutelfiguren op hun plek bleven en hij een rustige omgeving heeft waarin hij tevreden is. 'Ik denk dat hij veel andere opties heeft', zegt Schumacher bij Sky Deutschland. 'In de paddock hoor je genoeg verhalen dat hij met andere teams in gesprek is. De vraag is of het komend jaar of het jaar erop gaat gebeuren, maar het staat voor mij vast dat hij wil vertrekken', aldus de broer van Michael Schumacher. Het vertrek van Newey kan ervoor zorgen dat meer topmensen het team gaan verlaten en zo voor een braindrain zorgen. 'Er gaan meer ingenieurs weg die samen met Adrian ergens anders heen willen', stelt Schumacher.

Schumacher heeft er geen woorden voor: 'Dat zijn mensen die van Mateschitz de kans hebben gekregen'

De Duitser stak niet onder stoelen of banken dat teambaas Christian Horner naar zijn idee verantwoordelijk is voor de leegloop bij de Oostenrijkse renstal. 'De teamspirit is er niet meer zoals Dietrich Mateschitz dat had gewild', kaart Schumacher aan. 'Wat er nu gebeurt is erg jammer en verdrietig. Het is erg teleurstellend dat het nu uit elkaar valt vanwege mensen die van Didi Mateschitz de kans hebben gekregen, terwijl het in de kern slechts medewerkers zijn. Het is ongelooflijk. Ik heb er geen woorden voor', vervolgt de oud-coureur. 'Horner heeft het idee dat hij al die mensen niet nodig heeft. Hij gaat ervan uit dat hij beter weet hoe Formule 1 of een team werkt. Hij heeft ook nog de steun van de Thaise eigenaren, en zij hebben de meerderheid van de aandelen. Daarom is de situatie nu zo.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws