Red Bull door Mexicaanse zakenman beticht van sabotage: 'Pérez zal dat vuurtje verder aanwakkeren' Opinie
Opinie

Red Bull door Mexicaanse zakenman beticht van sabotage: 'Pérez zal dat vuurtje verder aanwakkeren'

Red Bull door Mexicaanse zakenman beticht van sabotage: 'Pérez zal dat vuurtje verder aanwakkeren'

Max Verstappen domineert momenteel in de Formule 1, waarbij ook teamgenoot Sergio Pérez volslagen kansloos is. Dat kan enkel het geval zijn omdat Verstappen een betere auto heeft dan zijn teamgenoot, meent de Mexicaanse zakenman, Arturo Elías Ayub. Analist Peter Windsor rekent in zijn analyse op YouTube af met dat soort geruchten, en maakt duidelijk dat het toch echt Verstappen is die het verschil zelf maakt.

Verstappen zette Pérez afgelopen weekend op ruim acht tienden achterstand in de kwalificatie voor de Grand Prix van België, waarna hij, vanwege een gridstraf, als zesde van start moest gaan. Na zeventien ronden heroverde de wereldkampioen de eerste positie, om vervolgens meer dan een pitstop marge op te bouwen in de tweede helft van de race. Geen enkel moment leek het spannend voor de eindzege, en dat levert Verstappen veel lof op.

Red Bull beticht van sabotage

Niet iedereen accepteert dat de Nederlander een aantal maten te groot is voor zijn concurrenten. 'Ik heb er geen twijfel over dat Max Verstappen de beste coureur op de grid is, maar dat hij meer dan twintig seconden uitloopt op Checo (Pérez, red.), in P2, terwijl Checo op zijn beurt weer uitloopt op Charles Leclerc, die derde ligt, kan alleen maar zijn omdat de auto van Verstappen veel sneller is dan de andere auto. Zoveel verschil kan niet alleen door de coureur gemaakt worden', zegt Elías Ayub bij de Mexicaanse tak van Marca. Elías Ayub is de schoonzoon van miljardair Carlos Slim, die Pérez sponsort, en wijst dus op sabotage.

Windsor rekent af met sabotagetheorieën

Analist Windsor werd in zijn YouTube-video gevraagd om een reactie. 'Zoals je zou verwachten, zetten de Mexicaanse media hier vol op in', vertelt Windsor. 'Checo (Pérez, red.) zal vast en zeker op zijn eigen manier dit vuurtje verder aanwakkeren op de achtergrond. Hier klopt natuurlijk niks van. Ze zeggen dat ze hem oude onderdelen geven en dat de auto te zwaar is. Veel meer valt er niet te zeggen. Red Bull is echter een team vol met racers, en ze weten dat Max (Verstappen, red.) elk moment een probleem kan krijgen, en dan willen ze de race met hun andere auto winnen. Het idee dat ze de auto van Pérez bewust slechter zouden maken is ronduit belachelijk.'

'Ik heb voor Williams en Ferrari gewerkt, en ik kan je garanderen dat je nooit de prestatie van een auto bewust gaat verzwakken', aldus de voormalig teammanager van beide teams. 'Misschien dat dit bij strategie het geval kan zijn, maar er is geen enkele indicatie dat Red Bull dit bij Pérez zou doen', zegt Windsor over de Mexicaanse coureur, die meestal van de snelste pitstops voorzien wordt. Windsor legt vervolgens aan de hand van afbeeldingen uit dat de beide coureurs van Red Bull een totaal andere rijstijl hebben, waarbij Verstappen veel kortere bochten rijdt. 'De Mexicaanse fans denken nu waarschijnlijk dat ik anti-Pérez ben, maar ik heb het hier alleen over omdat hij de enige maatstaf is waar Verstappen mee vergeleken kan worden, want ze rijden in dezelfde auto. Dit is puur om te laten zien hoe goed Verstappen is, en niet om Pérez af te kraken, want Pérez is een serieus goede coureur.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws