Mindere prestaties Alpine deels te wijten aan vertrek Alonso: 'Verloren een leider' Formule 1
Formule 1

Mindere prestaties Alpine deels te wijten aan vertrek Alonso: 'Verloren een leider'

Mindere prestaties Alpine deels te wijten aan vertrek Alonso: 'Verloren een leider'

Emerson Fittipaldi denkt dat de mindere prestaties van Alpine op het circuit voor een deel te verklaren zijn door het vertrek van Fernando Alonso. De oud-wereldkampioen stelt dat de Spanjaard met zijn ervaring een belangrijke rol had kunnen hebben in de ontwikkeling en afstelling van de A523. Desondanks gelooft Fittipaldi dat Alpine het tij kan keren met Pierre Gasly en Esteban Ocon.

Er is momenteel veel te doen om het Franse team. Alpine zette dit seizoen opnieuw in op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, maar na de eerste helft van 2023 is de Franse formatie erg ver verwijderd van die doelstelling. Er werd ook al actie ondernomen. Zo werd CEO Laurent Rossi enkele weken geleden al uit zijn functie ontheven en tijdens het Belgische GP-weekend maakte Alpine bekend in de zomerstop afscheid te nemen van teambaas Otmar Szafnauer en sportief directeur Alan Permane.

Aan het einde van 2022 verliet ook tweevoudig wereldkampioen Alonso het Franse team al en Fittipaldi denkt dat het vertrek van de 42-jarige Spanjaard ook een flinke invloed heeft gehad op de verminderde prestaties op het circuit. 'Het is mogelijk dat toen ze Fernando (Alonso, red.) verloren, ze een leider verloren voor het afstellen van de auto', zegt Fittipaldi bij MyBettingSites.co.uk. 'Ze missen een coureur die het niveau van Fernando heeft en die kan helpen de auto te ontwikkelen en competitief te maken. Het maakt niet uit hoeveel telemetrie je hebt, de rijder heeft nog steeds het beste gevoel. Na het testen, na de kwalificatie en na de race heeft hij nog steeds de kracht om te analyseren waar hij tijd verloor en waar de auto zwak is en kan worden verbeterd.'

Alpine gaat er bovenop komen

Ondanks de mindere prestaties in de eerste seizoenshelft heeft Fittipaldi er alle vertrouwen in dat de Franse equipe de weg naar boven weer zal vinden. 'Ze zijn erg toegewijd en Frankrijk heeft zo'n sterke geschiedenis in het racen. Ze zijn trots op hun werk en weten hoe ze het moeten doen. Ze hebben de financiële steun, een heel goed team en ze komen zeker terug', aldus Fittipaldi die tot slot ook nog wat positieve woorden overheeft voor de Gasly en Ocon. 'De laatste races waren teleurstellend, maar ze hebben goede coureurs en weten hoe ze de dingen moeten doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws