Saward haalt Pérez onderuit: 'Dat zegt hij alleen omdat hij zelf niet kon winnen' Opinie
Opinie

Saward haalt Pérez onderuit: 'Dat zegt hij alleen omdat hij zelf niet kon winnen'

Saward haalt Pérez onderuit: 'Dat zegt hij alleen omdat hij zelf niet kon winnen'

Sergio Pérez en Lance Stroll waren in het verleden teamgenoten bij Racing Point, maar volgens doorgewinterd journalist Joe Saward hebben beide heren zo hun tekortkomingen. Stroll is, samen met zijn vader, de hoofdreden waarom Aston Martin nog geen echt topteam is, meent de Brit. Ook Pérez kreeg een flinke veeg uit de pan.

Saward was te gast in de Missed Apex F1-podcast, waar hij uitlegde waarom Aston Martin momenteel geen kans heeft om de top te bereiken. 'Dit is een fundamentele tekortkoming in hun programma', zegt Saward over het rijdersduo. 'Als je de absolute top wil bereiken, moet je minimaal één coureur hebben die weet hoe je constant kan leveren. Kijk maar naar Red Bull. Zij hebben één coureur die weet hoe hij eerste moet eindigen, en één coureur die weet hoe hij als tweede kan eindigen nadat hij heel veel mensen inhaalt, omdat hij niet kan kwalificeren', luidt de sneer naar Sergio Pérez.

Stroll moet in de spiegel kijken

'Er zijn zelfs teams met twee goede coureurs. Sterker nog, er zijn best veel teams met twee goede coureurs', vervolgt de journalist, die op Ferrari, Mercedes, en McLaren lijkt te wijzen. 'Normaal gesproken heb je twee goede coureurs nodig om goede resultaten te pakken. Als iemand zegt dat Aston Martin het niet beter zou doen met twee goede coureurs, leeft diegene in een fantasiewereld. Je hebt twee coureurs nodig die goed scoren.'

Aston Martin heeft volgens Saward nu een beperkt potentieel. 'Er komt een punt dat Lawrence, of Lance Stroll, zichzelf moet afvragen of ze dit willen blijven doen, omdat hij niet goed genoeg is. Lawrence Stroll mag dit uiteindelijk zelf bepalen, want hij jaagt zijn eigen geld erdoorheen. Lance is niet langzaam, maar hij is gewoon niet het complete plaatje. De enige keer dat ik onder de indruk van Stroll was, was toen hij van zijn fiets viel en weer snel terugkeerde.'

Valse hoop bij Ferrari

Saward ging daarnaast in op de transfer van Lewis Hamilton, die volgend jaar in de Ferrari zal zitten; de auto die de laatste Grand Prix won. Toch gaat Saward niet mee in de hype: 'Waarom won die auto een race? Er was een Red Bull die poef zei', zo beantwoordt Saward zijn eigen vraag. 'Sergio Pérez zei wel dat Red Bull Racing hoe dan ook niet zou hebben gewonnen, maar dat is puur omdat Pérez niet kon winnen', vindt de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws