Schmidt ziet FIA falen omtrent discussie over budgetlimiet: 'Klinkt als een faillissementsverklaring' Opinie
Opinie

Schmidt ziet FIA falen omtrent discussie over budgetlimiet: 'Klinkt als een faillissementsverklaring'

Schmidt ziet FIA falen omtrent discussie over budgetlimiet: 'Klinkt als een faillissementsverklaring'

Michael Schmidt ziet dat de FIA de poten onder haar eigen stoel aan het wegzagen is. De journalist is van mening dat het bestuursorgaan direct duidelijk had moeten maken welke overtredingen Red Bull Racing en Aston Martin precies hebben begaan. Momenteel vliegen de speculaties in het rond, aangezien het ook nog niet duidelijk is welke straffen de teams zullen krijgen. Schmidt denkt dat de onduidelijkheid de speculaties alleen maar erger maakt.

Zowel Red Bull als Aston Martin hebben nog geen idee welke straf hen boven het hoofd hangt. Williams heeft wel een straf gekregen, omdat het team haar documenten te laat aanleverde bij de FIA. 'Die zaak laat zien dat het ook op een andere manier kan bij de FIA', schrijft Schmidt bij Auto, Motor und Sport. De journalist kan zich niet vinden in de excuses van het bestuursorgaan. 'Er wordt gezegd dat de procedure te complex is en dat een volledig onderzoek niet mogelijk was in het eerste jaar.'

'Dat klinkt als een soort faillissementsverklaring', oordeelt Schmidt. Red Bull heeft in een statement al aangegeven dat ze het niet eens zijn met de verklaring van de FIA. Schmidt merkt op dat het bestuursorgaan zichzelf in de voet heeft geschoten. 'Er lijken zo veel mazen in de wet te zitten dat je beter af lijkt te zijn zonder het reglement. Of de FIA moet gewoon duidelijkere regels opstellen. De betrouwbaarheid van de FIA loopt echt een serieuze deuk op.'

Schmidt: 'Alles wordt nu een stuk verdachter'

Schmidt is van mening dat vooral de fans het recht hebben om te weten wat er precies gaande is. Op deze manier zou de FIA ook de speculaties kunnen verstommen. 'Als je nu niks van je laat weten dan wordt alles een stuk verdachter. Men gaat dan denken dat je op de achtergrond bezig bent om het onder het tapijt te vegen en dat je met de teams die in overtreding zijn aan het praten bent over een straf die ze zullen accepteren', aldus de journalist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws