Update III | Horner toch op gesprek geweest bij Ben Sulayem, uitkomst nog onbekend Formule 1
Formule 1

Update III | Horner toch op gesprek geweest bij Ben Sulayem, uitkomst nog onbekend

Update III | Horner toch op gesprek geweest bij Ben Sulayem, uitkomst nog onbekend

Het salaris van Adrian Newey valt onder een twistpunt tussen de FIA en Red Bull Racing. De Oostenrijkse renstal heeft volgens de rapporten het budgetplafond overschreden, maar daar is het team het absoluut niet mee eens. Er zijn een aantal punten waarop Red Bull en de FIA het niet met elkaar eens zijn. De andere teams in de Formule 1 hopen nu dat Red Bull een flinke straf zal ontvangen voor het overschrijden van de limiet.

Toen het op maandag bekend werd dat Red Bull over de limiet was gegaan, kwam het team al gauw met een statement. De Oostenrijkse renstal kan zich namelijk niet vinden in de argumentatie van de FIA. 'Red Bull zit een paar miljoen dollar onder het plafond, zegt het team zelf', schrijft Auto, Motor und Sport. 'De FIA interpreteert sommige onderdelen anders en rekent deze als onderdeel van het budgetplafond, terwijl Red Bull het dus anders ziet.'

Het meningsverschil gaat vooral over de salarissen bij de renstal. Het team stelt dat enkele onderdelen niet onder de reglementen vallen, terwijl andere juist wel meegerekend moeten worden. 'De top-drie grootverdieners vallen niet onder de financiële reglementen. Adrian Newey valt volgens de FIA niet onder de reglementen, aangezien hij werkt onder een zzp-contract. Red Bull ziet Newey wel als één van de drie grootverdieners binnen het team.'

Het contract van de topingenieur van Red Bull Racing ligt onder een vergrootglas.
Het contract van de topingenieur van Red Bull Racing ligt onder een vergrootglas.

F1-teams hopen op flinke straf Red Bull

Toto Wolff en Mattia Binotto zeiden al heel snel dat Red Bull hard gestraft moet worden voor de overtreding. Mercedes en Ferrari zijn volgens Auto, Motor und Sport echter niet de enige teams die hopen op een flinke straf voor de Oostenrijkse renstal. De rest van de paddock hoopt dat de FIA streng zal zijn en daarbij worden al enkele suggesties genoemd. Zo willen de teams zien dat Red Bull een lagere budgetlimiet zal krijgen. De verlaging zou gebaseerd moeten zijn op het bedrag waarmee Red Bull over de limiet is gegaan en dan dat bedrag keer twee. Daarnaast hopen de overige renstallen op minder windtunneltijd voor Red Bull. Deze liggen niet per se in lijn met de mogelijke straffen voor Red Bull.

Update 20.54u (20-10) | Red Bull heeft voorstel FIA in beraad over straf overschrijding budgetcap

De FIA heeft Red Bull Racing een voorstel gedaan over de straf die het in gedachten heeft voor het team, nadat de Oostenrijkers de budgetcap hebben overschreden. Dit meldt Erik van Haren. Red Bull heeft nu de tijd om na te denken over het voorstel en te bepalen of het akkoord gaat of niet. Mocht het team van Verstappen niet akkoord gaan, dan wordt de case overgeleverd aan het Adjudication Panel. Verschillende media melden ook dat Red Bull Racing op de vrijdag een persconferentie zal houden met betrekking tot deze zaak.

Update II 15.31u (21/10) | 'Communicatie FIA-president en Horner verloopt zeer stroef'

FIA-president Mohammed Ben Sulayem en Red Bull Racing-teambaas Christian Horner kennen momenteel niet de meest vlekkeloze communicatie. Dat meldt Telegraaf-journalist Erik van Haren vrijdagmiddag. De twee topmannen zouden met elkaar in overleg gaan over de budgetoverschrijding van Red Bull in 2021, maar schijnbaar heeft Ben Sulayem Horner nog niet in staat gesteld om hem te spreken.

Update III 22.50u (21-10) | Horner toch op gesprek geweest bij Ben Sulayem, uitkomst nog onbekend

Eerder leek het er nog op dat er geen gesprek zou plaatsvinden tussen Christian Horner en Mohammed Ben Sulayem, maar inmiddels is duidelijk dat dit toch is gebeurd, zo meldt Erik van Haren. Kort na de eerste vrije training is de teambaas van Red Bull Racing op het kantoor geweest bij de president van de FIA, waarna ze na een kwartier het pand verlieten, om het gesprek voort te zetten in het motorhome van Red Bull Racing. Niet alleen Ben Sulayem is er namens de FIA, ook voormalig Mercedes-werkneemster Shaila-Ann Rao woonde de gesprekken bij, die inmiddels na ongeveer een half uur zijn afgelopen. Het is dus wachten tot de uitkomst bekend gemaakt gaat worden, welke nog onbekend is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws