'Strategische aspect wordt tussen Red Bull en Mercedes steeds belangrijker' Opinie
Opinie

'Strategische aspect wordt tussen Red Bull en Mercedes steeds belangrijker'

'Strategische aspect wordt tussen Red Bull en Mercedes steeds belangrijker'

Strategie gaat in 2021 in de Formule 1 steeds een belangrijkere rol spelen. Chris Medland, schrijvend voor Formula 1, meldt dit in zijn vooruitblik op het aankomende Grand Prix-weekend. Hoewel Red Bull Racing met goede moed aan twee thuisraces begint in Spielberg, moet niet vergeten worden dat ook dit jaar Red Bull strategisch verslagen is door Mercedes. Ook in Oostenrijk zou dit kunnen gebeuren.

'Red Bull begint met zelfvertrouwen aan de thuisrace na die overwinningen op rij te behalen. Alle drie die overwinningen waren verschillend, de laatste van deze drie is echter de meest interessante', aldus de Britse Formule 1-kenner. De overwinning in Frankrijk wist Red Bull naar zich toe te trekken door een gewaagde strategie toe te passen, waarmee Max Verstappen twee ronden voor het einde van de wedstrijd Lewis Hamilton verschalkte.

Red Bull leert

'In Paul Ricard wist Red Bull de rollen om te draaien', zag Medland. 'Ze leerden van recente nederlagen tegen Mercedes en Verstappen ging voor de tweestop-strategie, ondanks dat hij daarvoor de leiding op moest geven.' In Hongarije 2019 en Spanje 2021 deed Red Bull dit niet, wat ze de overwinning kostte. Op het Franse asfalt leerde de renstal uit Milton Keynes van haar fouten en pareerden ze een eventuele tegenaanval van Mercedes voordat deze überhaupt gepoogd werd.

'Red Bull mocht het meest recente gevecht dat wel gewonnen hebben, maar het was Mercedes dat eerder dit jaar in Bahrein wist te winnen terwijl Verstappen een snellere auto had. In zo'n spannende strijd tussen de twee teams wordt het strategische aspect steeds belangrijker', concludeert Medland. Dat Red Bull de overhand lijkt te hebben in Oostenrijk wil niet zeggen dat ze er zonder twijfel met de winst vandoor zullen gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws