Turrini voorzichtig optimistisch: 'Maar Verstappen zal een weekend als figurant snel vergeten' Opinie
Opinie

Turrini voorzichtig optimistisch: 'Maar Verstappen zal een weekend als figurant snel vergeten'

Turrini voorzichtig optimistisch: 'Maar Verstappen zal een weekend als figurant snel vergeten'

Formule 1-journalist en Ferrari-kenner Leo Turrini zag dat alles in Monaco perfect ging voor Charles Leclerc, en dat dat ook een keertje tijd werd. Voor Red Bull Racing was het niet zo'n goed weekend in het prinsdom, maar Turrini gaat ervan uit dat Max Verstappen zijn weekend buiten het podium snel zal vergeten. De Italiaan heeft zijn gedachten in woorden omgezet in zijn blog 'Profondo Rosso'.

'Leclerc is de vijfde musketier', luidt ditmaal de titel van Turrini's blog bij Quotidiano Nationale. De Monegask mocht voor het eerst in zijn carrière in Monaco zegevieren. Na alle pech en ongeluk dat hij in de voorgaande edities heeft gehad, was het een enorme opluchting om zijn auto ditmaal, heelhuids, achter het bordje van nummer één te zetten. Voor Red Bull was het een weekend om te vergeten. Vanaf de eerste meters op het asfalt op vrijdag was het duidelijk dat de RB20 niet in het gareel liep, en dat verbeterde niet echt gedurende de rest van de sessies. Verstappen kwalificeerde op de zesde plek en eindigde daar ook, terwijl Sergio Pérez achteraan kwalificeerde en een DNF op zijn naam kon zetten.

'Elegant zoals Aramis, onverschrokken zoals Porthos, gevoelig zoals Athos en het talent van D'Artagan. Ah, Dumas! Mijn lieve vriend Charles is de vijfde musketier', verklaart Turrini. 'Profeet in eigen land! En laat, beste lezers, geen onvermijdelijke overpeinzingen over het gebrek aan spektakel in Monte Carlo maar even voor wat ze zijn: dat doet er nu niet toe, dat doet er niet toe omdat mijn lieve vriend Charles de klokken heeft laten luiden in Maranello', gaat de Italiaan verder. 'Ik kan me nauwelijks voorstellen wat er door het hoofd van Leclerc moet zijn gegaan terwijl hij de zwart-wit geblokte vlag naderde. Hij is geboren in het prinsdom en begon als kind al te dromen van een carrière als coureur.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

charles leclerc ferrari monaco win 2024
Leclerc kon eindelijk zegevieren op zijn thuiscircuit. (Foto: ProShots/Zuma Press)

'Het lot stuurde hem telkens terug naar het beginpunt, als in een wreed bordspel: het leek erop dat Monaco voor Charles een donker sprookje zonder gelukkig einde was', vervolgt Turrini, die terugdenkt aan de races in Monaco die Leclerc niet naar de zege konden brengen. 'Leclerc is deze gevoelens waardig omdat hij een echte Ferrari-man is. Een ware Ferrarist. Zaterdag deed hij een Senna-achtig kunstje in de kwalificatie en daarna begon hij af te tellen naar de zege. Hij wachtte op het moment om zijn vreugde te kunnen uiten onder zijn helm, precies zoals Ayrton deed toen hij eindelijk in Brazilië won, lang geleden in 1991.'

'De blikjesmannen blijven de favorieten'

Voor Ferrari betekende het de tweede zege van het seizoen. Dat de overwinning in Monaco zo vlot na de overwinning in Australië kwam, is bemoedigend voor de Italiaanse renstal. 'Samen met de coureur heeft een Ferrari gewonnen die het hele weekend geweldig presteerde', looft Turrini. 'Alles werkte perfect, in de pits en daarbuiten. Dit laat zien dat binnen het team van Fred Vasseur het besef is gegroeid dat niets onmogelijk is, vooral wanneer Red Bull zich kwetsbaar toont. Dit is een belangrijke boodschap aan de concurrentie: misschien komt er een einde aan het tijdperk van minderwaardigheidscomplexen', schrijft de Italiaan.

'In perspectief blijven de blikjesmannen de favorieten', vervolgt Turrini, waarmee hij vanzelfsprekend de Red Bull-coureurs bedoelt. 'Verstappen is een fenomeen en zal snel een weekend als figurant vergeten. Maar dankzij het rode team, en ook McLaren, wordt het kampioenschap veel interessanter dan verwacht. Gelukkig maar. En dan, de saaiheid van de show. Alles klopt. Misschien zullen degenen die kritiek hadden op Imola hun mening herzien. Maar laten we het erbij laten. Twee woorden zijn genoeg. Het werd tijd', sluit Turrini af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws