Turrini's lof voor Verstappen gaat de prullenbak in: 'Norris had gelijk' Opinie
Opinie

Turrini's lof voor Verstappen gaat de prullenbak in: 'Norris had gelijk'

Turrini's lof voor Verstappen gaat de prullenbak in: 'Norris had gelijk'

Formule 1-journalist Leo Turrini is normaal gesproken erg onder de indruk van Max Verstappen, maar vond dit keer dat hij over de schreef ging in het gevecht met Lando Norris. In de slotfase van de race kregen de twee coureurs het met elkaar aan de stok. Volgens Turrini waren beide rijders niet perfect, maar was het incident de schuld van de Nederlander.

Het verhaal is inmiddels bekend: Verstappen lag aan de leiding van de Grand Prix van Oostenrijk en leek de wedstrijd te gaan winnen, tot hij een langzame stop had en Norris opeens binnen drie seconden achter hem zat. Norris had een bandenvoordeel vanwege zijn nieuwe set mediums, en Verstappen reed op een gebruikte set. De harde band deed het namelijk niet zo goed onder de RB20, en hij moest wat om zijn leiding te behouden. Het gevecht was al een aantal ronden gaande, en eindigde uiteindelijk in tranen toen Norris een poging deed om in te halen en Verstappen zijn aanval afweerde.

'Voordat ik verderga, herhaal ik dat ik in de strijd tussen Verstappen en Norris de kant van de laatstgenoemde kies', schrijft Turrini in zijn blog 'Profondo Rosso'. De Italiaan spreekt altijd lovend over de drievoudig wereldkampioen, maar dit keer niet. 'De Nederlander ging te ver. Hij verdedigde zijn positie te agressief', oordeelt Turrini. 'De McLaren-jongen was op zijn beurt niet perfect, maar hij had gelijk. We zouden het zo kunnen stellen: na jaren werd Super Max uitgedaagd in een wiel-aan-wiel gevecht en verloor hij zijn zelfbeheersing.'

Turrini alleen maar teleurgesteld

Andrea Stella zou zich goed kunnen vinden in de uitspraak van Turrini. De McLaren-teambaas vond dat Verstappens gedrag overeenkwam met wat hij in 2021 ook liet zien tijdens de strijd om de titel met Lewis Hamilton. 'Een aanwijzing? Een verandering in zijn rijstijl, bovendien tegenover een collega die tot aan Oostenrijk zijn beste vriend buiten de baan was', schrijft Turrini. 'Of dat echt zo is, zullen we later wel ontdekken.' George Russell kon uiteindelijk de race winnen door het incident. Het ging allemaal dus niet zoals Turrini had gehoopt.

'Het is melancholiek symbolisch dat op een zondag waarop een Red Bull en een McLaren vechten, een Mercedes daarvan profiteert, die van Russell (en niet die van Sir Lewis, hè)', gaat de Italiaan verder. 'Goed, Leclerc werd gehinderd door het contact bij de start met Piastri. Goed, uiteindelijk heeft Sainz een plekje op het podium bemachtigd', somt Turrini op. 'Maar dit is niet de 'rode zomer' die we ons hadden voorgesteld na de triomf in Monte Carlo. Er was zelfs in de verste verte geen prestatieverbetering te zien. De updates hadden geen positieve effecten. Helaas, het is een verhaal dat al heel, heel vaak is verteld.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws