Wolff vindt uitspraken Stella flauwekul: 'Die conclusie kan je niet trekken' Formule 1
Formule 1

Wolff vindt uitspraken Stella flauwekul: 'Die conclusie kan je niet trekken'

Wolff vindt uitspraken Stella flauwekul: 'Die conclusie kan je niet trekken'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is het niet eens met de uitspraken van Andrea Stella over de correlatie tussen 2021 en 2024 betreffende het rijgedrag van Max Verstappen. De teambaas van McLaren vond dat de Nederlander toen in gevecht met Lewis Hamilton al niet hard genoeg aangepakt werd, en dat het duel met Norris bewees dat hij er niets van heeft geleerd.

Het gevecht tussen Verstappen en Norris eindigde op zondag in Oostenrijk in tranen. De twee heren waren al een tijdje met elkaar in gevecht toen het kookpunt bereikt werd. Norris vond dat Verstappen gevaarlijk bezig was door te bewegen onder het remmen, Verstappen was niet gediend van de divebombs van Norris. Uiteindelijk raakten ze elkaar. Na afloop was McLaren-teambaas Stella kritisch op Verstappen en hoe hij zich gedroeg in het gevecht. Volgens hem was het duidelijk wie de schuldige was, en dat was Norris niet.

De Italiaan zag overeenkomsten met 2021, het jaar waarin Verstappen met Hamilton vocht om de titel. 'Ik denk niet dat je deze conclusie kunt trekken', zegt Wolff tegenover MotorsportWeek, toen hij Stella's standpunt hoorde. 'Het is zo lang geleden en van onze kant: we zijn nu heel anders, en ik denk dat hij (Verstappen, red.) dat ook is. It takes two to tango', gaat Wolff verder. 'Eerlijk gezegd heb ik Lando's en Max' race niet gezien. Ik heb niet gezien hoe het allemaal tot stand kwam.'

Wolff ziet geen correlatie

In 2021 ging het er ook regelmatig hard aantoe, maar Wolff vindt niet dat Stella oude koeien uit de sloot kan halen, om het zo te stellen. 'Ik moet het incident eerst bekijken voordat ik een mening heb, maar ik zou dat niet zien als een grote consequentie van het feit dat er in 2021 dingen niet goed gemanaged werden en wat er in 2024 gebeurde', zegt Wolff. 'Ik denk niet dat ze een correlatie hebben.' Dat het incident plaatsvond, was voor Mercedes alleen maar voordelig.

George Russell won daardoor de race. Wolff weet echter heel best dat dat niet was gebeurd als Verstappen en Norris elkaar niet hadden geraakt. 'We hebben op dit moment twee crashes in het voorveld nodig om te winnen', erkent Wolff. 'Ik denk dat we nog steeds naar onszelf moeten kijken en ons af moeten vragen: wat kunnen we doen om een auto te hebben die ons in staat stelt om met deze twee in het voorveld te racen? Dit is een moment waarop we kunnen zeggen dat we een bestemming zijn voor de beste coureurs, inclusief Max. Maar we zijn er nog niet, dus ik zou zelfs zo'n stap nog niet overwegen als ik hem was.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws