Vernietigend oordeel over Steiner: 'Nog nooit zo'n onsuccesvolle teambaas die toch als superster werd gezien' Opinie
Opinie

Vernietigend oordeel over Steiner: 'Nog nooit zo'n onsuccesvolle teambaas die toch als superster werd gezien'

Vernietigend oordeel over Steiner: 'Nog nooit zo'n onsuccesvolle teambaas die toch als superster werd gezien'

Bernie Ecclestone heeft een vernietigend oordeel geveld over Guenther Steiner. De voormalige CEO van de Formule 1 vindt het vreemd dat de Italiaan zo populair is geworden, zeker gezien de prestaties van het team van Haas. Steiner heeft echter niet alleen maar criticasters. Franz Tost, de voormalige teambaas van AlphaTauri, neemt het op voor zijn ex-collega.

Voor Steiner kwam zijn ontslag bij Haas als donderslag bij heldere hemel. Gene Haas was niet tevreden met de prestaties van zijn team in de afgelopen jaren en noemde het optreden van de Amerikaanse renstal in het 2023-seizoen zelfs beschamend. Steiner was uiteindelijk de gebeten hond en moest plaatsmaken voor Ayao Komatsu. Voor de Italiaan staat er nu een tijd zonder Formule 1 te wachten, aangezien hij geen overhaaste beslissing wil maken over zijn toekomst in de sport.

Na het ontslag van Steiner kwam Helmut Marko met een stevige uitspraak over de reden van het ontslag. De adviseur van Red Bull Racing merkte op dat Steiner zijn populariteit door Drive to Survive wilde omzetten in aandelen. Ecclestone vindt de populariteit van de ex-teambaas hoe dan ook vreemd. 'Er is nog nooit zo'n onsuccesvolle teambaas in de Formule 1 geweest die toch een superster werd dankzij een Amerikaanse documentaire. In mijn tijd, toen alleen prestaties telden, bestond zoiets niet', zegt de oud-Formule 1-baas bij F1-Insider.

Tost springt in de bres voor Steiner

Ook Ralf Schumacher heeft zijn oordeel klaarliggen voor Steiner, aangezien de voormalige coureur wel vaker kritiek had op de man uit Zuid-Tirol. De Duitser gaf aan dat 'een vis aan de kop begint te stinken.' Toch zijn er ook mensen die voor Steiner in de bres springen. 'Ik kon het heel goed vinden met Guenther, zowel persoonlijk als professioneel', zegt Tost. 'Hij was een expert in onze sport. De druk in de Formule 1 is genadeloos. Als de verdere ontwikkeling van een auto midden in het seizoen niet werkt, zal men op zoek gaan naar iemand om de schuld te geven', aldus de oud-teambaas van AlphaTauri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws