Mercedes onthult radicale veranderingen: 'We zijn zeker een weg ingeslagen' Formule 1
Formule 1

Mercedes onthult radicale veranderingen: 'We zijn zeker een weg ingeslagen'

Mercedes onthult radicale veranderingen: 'We zijn zeker een weg ingeslagen'

James Allison, de technisch directeur van het Mercedes Formule 1-team, heeft aangekondigd dat het team drastische wijzigingen zal doorvoeren na twee teleurstellende seizoenen. Allison onthult dat de veranderingen niet alleen betrekking hebben op het concept van de auto, maar vooral op de processen en methodologieën die leiden tot het uiteindelijke ontwerp. De komende aanpassingen zullen resulteren in een geheel nieuwe look voor de Mercedes-bolide in 2024.

'In de ogen van een ontwerper of iemand die performance levert in de F1, heeft het concept eigenlijk niets te maken met de auto', verklaart Allison. 'Het gaat om een proces waarmee je beslist wat er goed en slecht uitziet. De auto zelf is slechts het resultaat van die methode', legt de technisch directeur verder uit. Allison benadrukt het belang van de methodologie bij het bepalen van het ontwerp. Hij legt uit dat het concept draait om het zeven van alle mogelijke elementen die op de auto kunnen worden toegepast en het selecteren van diegenen die daadwerkelijk rondetijden zullen verbeteren.

Grote veranderingen voor de deur

De technisch directeur geeft toe dat in de afgelopen twee jaar veranderingen in hun aanpak hebben plaatsgevonden, wat zal resulteren in grote veranderingen. 'Dus de afgelopen twee jaar hebben we natuurlijk onze aanpak en onze methodologie, ons concept, moeten aanpassen en als gevolg daarvan zal de hardware die aan de andere kant tevoorschijn komt, noodzakelijkerwijs andere hardware zijn', legt hij uit.

Allison benadrukt ook dat het concept niet alleen gaat om visuele aspecten, zoals de veelbesproken sidepods van de afgelopen seizoenen. Hij verduidelijkt dat het team een grondige herziening heeft ondergaan, van de neus tot aan de staart, om de kernproblemen aan te pakken. 'Ik zie de wereld niet op dezelfde manier als jullie, kijkend naar een sidepod en besluiten dat dat een concept is', zegt de Brit. 'We zijn zeker een weg ingeslagen met onze auto die niet competitief was. Het visueel meest opvallende aspect daarvan waren onze sidepods, maar dat was zeker niet de doorslaggevende factor', voegt hij hieraan toe.

Snellere aanpak

De technisch directeur erkent dat het team meer tijd heeft moeten besteden aan het leren en omgaan met de uitdagingen dan ze aanvankelijk hadden gehoopt. 'De sidepods zijn misschien symbolisch voor een team dat er iets te lang over deed om uit te vinden welke richting we op moesten, maar zeker niet het onderscheidende kenmerk dat ons lot bezegelde', concludeert Allison.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws