Webber benieuwd naar seizoenstart Red Bull: 'Dat zou fascinerend zijn' Opinie
Opinie

Webber benieuwd naar seizoenstart Red Bull: 'Dat zou fascinerend zijn'

Webber benieuwd naar seizoenstart Red Bull: 'Dat zou fascinerend zijn'

Mark Webber is benieuwd of Red Bull Racing vanaf het begin van dit seizoen al met Mercedes kan strijden om de zeges. Normaliter moet de Oostenrijkse renstal 'inkomen' aan het begin van het jaar, maar het team maakte een goed voorseizoen door.

In gesprek met SoyMotor zegt Webber met veel interesse te kijken naar de coureurs die afgelopen winter naar een ander team overstapten. Dat zijn onder meer Sergio Perez (Red Bull Racing), Carlos Sainz (Ferrari) en Daniel Ricciardo (McLaren). De Australiër denkt dat dat drietal in 2021 écht hun potentieel kan benutten. 'Ze hebben een geweldige kans dit jaar.'

Webber is ook benieuwd naar de kansen van Red Bull Racing, het team dat hij van 2007 tot en met 2013 diende. Tijdens de wintertests zagen de Oostenrijkers er sterker uit dan Mercedes, maar van de laatstgenoemde renstal is bekend dat deze 's winters niet het achterste van de tong laat zien. 'Ik kijk ook erg uit naar Red Bull en of ze in staat zijn om vanaf het begin Mercedes uit te dagen', zegt hij. 'Dat zou fascinerend zijn.'

Webber en Red Bull

Webber en Red Bull Racing kennen zoals hierboven aangehaald een lange historie. De Australiër voegde zich in 2007 bij de toenmalige middenmoter, maar kon vanaf 2009 strijden om de zeges. In 2010 deed hij zelfs mee om de wereldtitel, maar in de slotrace trok hij aan het kortste eind. Sebastian Vettel won de Grand Prix van Abu Dhabi, die slotrace dus, en ging er met de titel vandoor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws