Villeneuve schrijft mooie woorden: 'Max is een machine, echt niet normaal' Formule 1
Formule 1

Villeneuve schrijft mooie woorden: 'Max is een machine, echt niet normaal'

Villeneuve schrijft mooie woorden: 'Max is een machine, echt niet normaal'

Voormalig Formule 1-coureur Jacques Villeneuve beschreef de eerste seizoenshelft als geweldig. Met de overwinning van Max Verstappen op de Hungaroring gaat de Formule 1 hun zomerstop in, maar volgens Villeneuve is de Nederlander in topvorm, en zou hij niet eens vakantie nodig hebben.

Volgens de Canadees is er veel gebeurd in de afgelopen paar races. In zijn column bij Formule1.nl gaf hij aan dat hij de voorsprong die Verstappen heeft opgebouwd het meest ongelofelijke vindt. De nieuwe reglementen zorgen voor meer competitie en spektakel op de baan, hierdoor kunnen de coureurs elkaar langer op de hielen zitten en agressiever zijn in de race. Dat is ook de reden dat we mooie gevechten tussen Red Bull Racing en Ferrari hebben gezien.

Ondanks dat Ferrari wellicht de sterkere auto heeft, denkt Villeneuve dat Red Bull voorloopt. 'Red Bull heeft een straatlengte voorsprong', schrijft de Canadees. 'Als de trend zich doorzet, Verstappen op dit niveau blijft rijden, en Red Bull doorontwikkelt, wordt het heel moeilijk ze af te stoppen.' De voormalig wereldkampioen spreekt lovend over de manier waarop de Nederlander rijdt. 'Max is een machine, echt niet normaal. Hij was niet eens moe gisteren, volgens mij hoeft hij niet eens op vakantie!'

Daarentegen lijkt teamgenoot Sergio Perez al sinds Monaco een siësta te houden. De Mexicaan heeft het sinds de race in Monte Carlo erg lastig. 'De auto valt steeds meer Verstappen zijn kant op. Perez heeft het moeilijk met de aangepaste auto', schrijft de Canadees. Villeneuve denkt het mogelijk is dat Verstappen op dit moment meer betrokken wordt bij de aanpassingen aan de auto.

Beslissingen op zondag niet van topniveau

Naast lovende woorden over de wereldkampioen bekritiseerde Villeneuve de beslissingen die op de zondag van het raceweekend gemaakt werden. Een opvallende zet was de strategie van Ferrari om Charles Leclerc naar de harde band te zetten, wat zijn vruchten overduidelijk niet afwierp. Ook Alpine ging hiermee de mist in. 'Het is niet te bevatten dat dit soort dingen gebeuren in een sport waar alleen de allerbesten werken.'

Met de wisselende weersomstandigheden, een hoge opkomst van fans en een mooie overwinning van de Nederlander was het samengevat een prachtig weekend in Boedapest. Villeneuve was verrast door Mercedes, en denkt dat ze nog wel die tweede plek in het klassement kunnen bemachtigen. 'We zullen zien, voor nu: fijne vakantie!', aldus Villeneuve.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws