'Doorgang GP Oostenrijk zou zegen zijn voor onze regio' Zakelijk
Zakelijk

'Doorgang GP Oostenrijk zou zegen zijn voor onze regio'

'Doorgang GP Oostenrijk zou zegen zijn voor onze regio'

In Spielberg hoopt men stilletjes dat de race door zal kunnen gaan, vanwege de economische boost die het de zwaar getroffen regio zal geven. Veel burgers en partijen zitten aan hun tablet gekluisterd om het nieuws over de F1 te volgen.

Spielbergs toerisme-expert Michael Ranzmaier-Hausleitner hoopt op goede tijden en een akkoord vanuit de overheid, geeft hij aan in gesprek met de Oostenrijke nieuwszender ORF. 'Het zou geweldig zijn in de ogen van de wereld na een moeilijke crisisperiode.'

Formule 1 zet alles op het spel om in Oostenrijk het seizoen te kunnen laten doorgaan, met veel beperkingen. Ondanks dat er bijvoorbeeld geen toeschouwers of VIP-gasten aanwezig mogen zijn, is de marketingwaarde enorm.

F1 in Spielberg levert zo'n 25.000 verblijven op

'Het zou een zegen zijn voor de regio, voor de hotelindustrie en het toerisme.' Hij verwijst naar het totaal van zo'n 25.000 verblijven in de regio, voor het twee weken durende verblijf van het circus, aldus de expert. Op het jaartotaal is het een druppel op een gloeiende plaat, maar 'men is blij met alles wat zij krijgen.'

Het brengt de bal wel weer aan het rollen. 'De advertentiewaarde is nu zelfs nog groter, aangezien veel mensen hongerig naar actie voor de televisie zitten', meent de Duitser. Hij verwacht eind mei een beslissing over het weekend. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws