F3 in Oostenrijk | Vesti wint feature race, flinke crash Leclerc F2 & F3
F2 & F3

F3 in Oostenrijk | Vesti wint feature race, flinke crash Leclerc

F3 in Oostenrijk | Vesti wint feature race, flinke crash Leclerc

Ook de Formule 3 rijdt aankomend weekend in Oostenrijk. Hoewel de subklasse van de Formule 1 aan populariteit haar grotere broer niet evenaart, is de klasse voor Nederlandse F1-fans wel interessant. Zo is er voldoende talent te vinden van diverse juniorenprogramma's van de Formule 1-teams, terwijl we bij MP Motorsport Tijmen van der Helm terugvinden. Middels F3 in Oostenrijk spelen wij de meest recente updates door van het Formule 3-raceweekend.

11:45 (04/07) | Vesti wint feature race, flinke crash Leclerc

Dennis Hauger heeft zijn poleposition voor de Formule 3-race op zondag niet om kunnen zetten in een overwinning. In een spannende race, waarbij in elk rondje hard werd gestreden, was het uiteindelijk Frederik Vesti die met de overwinning naar huis ging. Na een spannende start, waarbij Caio Collet (P4) niet van zijn plek kwam, volgde een hoop strijd op de baan. De top drie leek constant in gevecht met elkaar, terwijl ook verder in het veld hard werd geracet voor de punten. In de veertiende ronde liep dat tussen Arthur Leclerc en Victor Martins echter uit de hand, toen Leclerc naar buiten werd gedreven en hard de baan af ging. Een safety car zorgde voor een neutralisatie en dus ook een felle sprint richting het einde. In het slot van het stuk wist Vesti Hauger voor te blijven voor P1, waarbij Olli Caldwell naar voren kwam en P3 afpakte van Alexander Smolyar.

19:58 (03/07) | Schumacher pakt eerste punten met dominante overwinning, Van der Helm crasht

David Schumacher is dit seizoen al vaker dichtbij een puntenfinish gekomen, en een overwinning zelfs in Spanje, maar vooralsnog mocht het er nog niet van komen. De zoon van voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher wist in Oostenrijk echter de averij opzij te zetten met een dominant optreden in Race 2 van het weekend op de Red Bull Ring. De coureur van Trident had de race van kop tot staart onder controle en hield daarbij junioren van Mercedes en Red Bull, namelijk Frederik Vesti en Dennis Hauger, van zich af om te zegevieren onder toeziend oog van neefje Mick Schumacher. Voor Nederlander Tijmen van der Helm was het een race om te vergeten: de coureur van MP Motorsport viel uit na crash met Logan Sargeant. Uitblinker van de race was Arthur Leclerc, die wederom een puike inhaalrace reed en 21 plaatsen buitmaakte om als zesde over de lijn te komen.

11.18u (03/07) | Red Bull-talent Hauger wint eerste F3-race in Oostenrijk, Van der Helm P18

Dennis Hauger heeft de eerste van drie Formule 3-races weten te winnen op de Red Bull Ring. Dat deed de Prema-coureur en Red Bull Racing-protegé voor teamgenoot Olli Caldwell en Trident-rijder Logan Sargeant. De Noor kwam tevens vanaf een twaalfde startplek. Tot vlak voor het einde lagen Matteo Nannini en Clement Novalak aan kop, maar de twee tikten elkaar uit de race. MP Motorsport-coureur Tijmen van der Helm eindigde op een achttiende plaats.

14.33u (02/07) | Collet op poleposition in Oostenrijk, Van der Helm P22

Caio Collet heeft de poleposition gepakt voor de hoofdrace van de Formule 3 op zondag. Dat deed de Braziliaanse Alpine-junior en MP Motorsport-coureur voor Red Bull Racing-protegé Dennis Hauger. Mercedes-talent Frederik Vesti zal vanaf de derde plek starten. De reversed poleposition voor de eerste race op zaterdagochtend gaat naar Logan Sargeant, gezien hij als twaalfde kwalificeerde. MP Motorsport-coureur Tijmen van der Helm zal vanaf de tweeëntwintigste plek starten.

13.48u (02/07) | Caldwell snelste in vrije training, Van der Helm P29

Olli Caldwell heeft de snelste tijd genoteerd tijdens de vrije training van de Formule 3 in Oostenrijk. Dat deed de Prema-coureur voor Jak Crawford met slechts vier duizendsten van een seconde. Logan Sargeant van Charouz eindigde als derde, voor Alexander Smolyar van ART en Arthur Leclerc, teamgenoot van Caldwell bij Prema. Tijmen van de Helm kwam niet verder dan P29 en eindigt op die manier als een-na-laatste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws