Marko over motorwissel Verstappen: ‘Kunnen nu zonder zorgen aanvallen’ Algemeen
Algemeen

Marko over motorwissel Verstappen: ‘Kunnen nu zonder zorgen aanvallen’

Marko over motorwissel Verstappen: ‘Kunnen nu zonder zorgen aanvallen’

Helmut Marko verwacht dat Max Verstappen ondanks zijn gridstraf een goed resultaat zal kunnen behalen tijdens de Grand Prix van Rusland. Wel verwacht hij dat zijn rijder de koppositie in het kampioenschap verliest. Red Bull Racing zal alle motoronderdelen wisselen zodat ze de rest van het seizoen kunnen aanvallen. Voor Sochi zal het team zich alleen richten op de racesetup.

Red Bull kiest ervoor om vijf nieuwe onderdelen op de RB16B van Verstappen te installeren, waaronder een turbo, MGU-H en MGU-K. Op al deze wissels zal een straf komen te staan, waardoor de Nederlander helemaal achteraan zal moeten starten. Voor Marko is het een bewuste keuze geweest om in één keer zoveel straf te pakken, vertelt hij tegen sport.de. ‘Mercedes is hier zo sterk. Stel dat we als derde kwalificeren: met de straf uit Monza staan we al zesde. Als je één onderdeel vervangt, moet je tien plekken terug en sta je P16. Maar 16e of 20e maakt geen verschil, dus hebben we alles gewisseld.’

‘Richten ons op de race-setup’

Het betekent wel dat Verstappen een inhaalrace zal moeten rijden op het Sochi Autodrom, een baan die niet bekend staat om zijn vele inhaalacties. Volgens Marko zal dit echter geen probleem zijn. ‘Niemand dacht dat je op Zandvoort in kon halen, maar Pérez werd achtste met een extra pitstop.’ De Oostenrijker verwacht daarom alsnog een goed resultaat: ‘Ik denk dat er veel mogelijkheden zullen zijn.’ Omdat Verstappen hoe dan ook achteraan start, richt het team van Red Bull zich voor hun stercoureur alleen op de race. ‘Kwalificatie is niet belangrijk voor ons. We richten ons op de race-setup.’

Marko verwacht dat zijn rijder de leiding in het kampioenschap kwijt zal raken aan Lewis Hamilton. Hij is desondanks positief over de rest van het seizoen. Mogelijk zal ook Hamilton gridstraffen moeten incasseren voor een nieuwe motor, terwijl Verstappen vanaf nu al een verse motor zal hebben. ‘Je kunt ermee aanvallen, en je hoeft je geen zorgen te maken’, vertelt Marko daarover.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws