René Lammers tekent contract bij MP Motorsport, rijdt in Spaans F4-kampioenschap in 2024 Algemeen
Algemeen

René Lammers tekent contract bij MP Motorsport, rijdt in Spaans F4-kampioenschap in 2024

René Lammers tekent contract bij MP Motorsport, rijdt in Spaans F4-kampioenschap in 2024

René Lammers, de zoon van oud Formule 1-coureur Jan Lammers, heeft een contract getekend bij MP Motorsport. Het vijftienjarige karttalent zal in 2024 voor het Nederlandse team uitkomen in het Spaanse Formule 4-kampioenschap en in de winter zal hij zich daarop voorbereiden door deel te nemen aan de Formula Winter Series in Spanje.

Na een succesvolle carrière in karting kreeg Lammers in de afgelopen weken de kans om zijn kunsten in een formulewagen te vertonen tijdens verschillende tests en de jongeling maakte meteen indruk. Lammers behoorde tot de snelste coureurs en bleek zelfs de snelste rookie te zijn. De zoon van Jan was al eerder in gesprek met MP Motorsport, maar deze gesprekken werden gestaakt vanwege de interesse van Ferrari. Lammers maakte tijdens de scoutingkampen van de Ferrari Driver Academy veel indruk, maar een meerjarige deal kwam er niet.

Een overeenkomst met MP Motorsport kwam er daarentegen wel. 'Werken met MP Motorsport was altijd ons hoofddoel', zegt Lammers in een persbericht van zijn nieuwe team. 'MP heeft een uitzonderlijke staat van dienst en strijd voor podiumplaatsen in alle categorieën waaraan het deelneemt. Ik kijk er dus naar uit om mijn autosportdebuut te maken bij MP Motorsport.'

'Het Spaanse Formule 4-kampioenschap is een competitieve serie en een geweldige opstap naar de volgende klassen', vervolgt Lammers zijn verhaal. 'Voor mij is het belangrijk om te weten dat MP in al deze series, van het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) tot aan de Formule 3 en Formule 2, sterk aanwezig is. Bovendien is het als Nederlander fijn om met een Nederlands team te werken.'

Prijzenkast Lammers indrukwekkend

Ook de teambaas van MP Motorsport Sander Dorsman is blij met de komst van Lammers. 'We zijn er trots op dat we René (Lammers, red.) zijn eerste racekilometers in de autosport kunnen geven', begint Dorsman. 'René is in de karting een enorm talent gebleken, met een prijzenkast waar je je hoed voor kunt afnemen. Tijdens de eerste tests bleek al vlot dat hij geen moeite had om direct snel te zijn in een formulewagen. Met onze ervaring als winnaars in de Formule 4 hopen we bij te dragen aan de route van René op weg naar de Formule 1', aldus de MP Motorsport-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws