Albon gefrustreerd door minimumgewicht: 'Het is geen eerlijk spel' Formule 1
Formule 1

Albon gefrustreerd door minimumgewicht: 'Het is geen eerlijk spel'

Albon gefrustreerd door minimumgewicht: 'Het is geen eerlijk spel'

Met een top tien-notering voor Alexander Albon in Monaco haalde Williams eindelijk de eerste punten van 2024. Het team worstelde enorm met hoe zwaar de bolide was, maar wellicht is er na het goede resultaat in het prinsendom eindelijk licht aan het eind van de tunnel. ‘We kunnen vaker zo presteren’, geeft Albon aan tegen Motorsport.com.

De renstal uit Grove wist voor dit jaar de bolide al 14 kilo lichter te maken ten opzichte van vorig jaar, maar het minimumgewicht is nog niet in zicht. Het extra gewicht door het zware chassis kost de Britten zo’n 0,450 seconde op een circuit zoals Imola. De eerstvolgende stop, het stratencircuit van Monaco, bleek succesvoller. Albon kwalificeerde en finishte als negende. Dit kwam niet geheel als verrassing. ‘Monaco is het circuit dat je het minst bestraft voor gewicht’, meent Albon. ‘Monza is op dat gebied het strengst, Monaco het minst streng.’

Williams kan vaker punten pakken

Het circuit van Monaco lag de Williams ook simpelweg beter, is de coureur van mening. ‘Het is geen eerlijk spel, maar het is hier wel eerlijker’, geeft hij aan. ‘Het DNA van de auto is ten opzichte van vorig jaar enorm veranderd’, vertelt Albon. ‘We hebben gefocust op langzame, scherpe bochten en dat is kenmerkend voor Monaco.’ De Brits-Thaise coureur denkt dat dit een voorproefje is van wat de Williams kan, maar de verwachtingen moeten niet al te hoog zijn. ‘Dat gewicht verlies je niet zo makkelijk. Wij in elk geval niet’, zegt hij erover.

Voor Williams is er dus werk aan de winkel, maar dat lag in de lijn der verwachtingen. ‘Dat wisten we ook al. Elk weekend kijken we naar waar we staan en naar waar we hadden kunnen staan’, aldus Albon. ‘We moeten een aantal onderdelen verbeteren en proberen iets aan dit overgewicht te doen’, vervolgt hij. Hij blijft dan ook enigszins optimistisch als hij vooruitkijkt naar de rest van het seizoen. ‘Ik denk dat we vaker prestaties zoals in Monaco kunnen hebben’, is Albon van mening.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws