Geruchtencircuit | 'Sainz voert gesprekken met Williams' Geruchtencircuit
Geruchtencircuit

Geruchtencircuit | 'Sainz voert gesprekken met Williams'

Geruchtencircuit | 'Sainz voert gesprekken met Williams'

In de Formule 1 wordt er veel gespeculeerd over transfers van teambazen en coureurs. Ook willen er nog wel eens jonge coureurs naar voren geschoven worden als potentiële vervangers voor rijders op de huidige grid. Bij het Geruchtencircuit lees je alle laatste suggesties rondom de toekomst van de Formule 1.

Vrijdag 24 mei:

'Sainz voert gesprekken met Williams'

Volgens het doorgaans betrouwbare medium Motorsport.com voert Carlos Sainz serieuze gesprekken met het team van Williams, over een eventuele overstap van de Spanjaard naar de kleine Britse renstal. De site weet ook te melden dat Sainz al een aanbod op zak heeft van Sauber, dat in 2026 wordt overgenomen door Audi, waardoor de Ferrari-coureur momenteel erg gewild is. Sauber wil echter al snel een antwoord, maar de Madrileen zei liever zijn keuze rustig te willen maken. Het Williams-team heeft al Alexander Albon onder contract voor 2025, en is bezig met de fabriek flink op te waarderen, om zo uiteindelijk weer terug te kunnen keren naar de voorkant van het F1-veld. De langlopende motordeal die Williams heeft met leverancier Mercedes zou naar verluidt een reden zijn voor Sainz om naar Williams te gaan.

Woensdag 22 mei:

'Pérez legt eerste bod van Red Bull naast zich neer, tegenbod afgewezen'

Volgens het Mexicaanse Fox Sports zou Red Bull Racing Sergio Pérez een nieuw contract hebben aangeboden. Het zou om een eenjarige verbintenis gaan, maar dit voorstel zou door de Mexicaan zijn afgewezen. De 34-jarige zou naar verluidt meteen een tegenvoorstel hebben gedaan, een contract voor twee seizoenen, maar tegen dat voorstel zou Red Bull resoluut 'nee' hebben gezegd. Voorlopig zitten beide partijen dus duidelijk nog niet op één lijn.

Donderdag 9 mei:

'Sainz in een hoek gedreven: Audi wil voor Monaco antwoord, Mercedes blijft hopen op Verstappen'

Carlos Sainz heeft niet veel tijd meer om zijn nieuwe werkgever vanaf 2025 te kiezen, want Audi wil een antwoord terwijl de Spanjaard ook met Mercedes en Red Bull Racing aan het flirten is. F1-Insider weet te melden dat Mercedes Sainz maar één jaar wil bieden om een plekje vrij te houden voor Max Verstappen, en als Verstappen niet gaat, is Andrea Kimi Antonelli een goede optie. Sainz lijkt niet tevreden te zijn met een eenjarige deal, maar Sauber, en dan straks Audi, is ook een onzekerheid. 'Sainz heeft niet veel tijd meer voor zijn pokerspel. Audi wil in Monaco een antwoord, anders gaan ze op zoek naar een alternatief, die zou bestaan uit de Alpine-coureurs. Als Sainz voor Mercedes kiest, kan hij in 2026 weer zonder contract zitten.'

Zondag 5 mei:

'Gesprekken van Wheatley met andere teams baren Red Bull geen zorgen'

Eerder deze week wist The Times te melden dat Jonathan Wheatley, sportief directeur en teammanager bij Red Bull Racing, met andere teams in gesprek is over een rol als teambaas. Wheatley stond aan het begin van het seizoen klaar om zo nodig Christian Horner te vervangen als teambaas van Williams, en hoewel hij die rol niet kreeg, zou de droom om Formule 1-teambaas te worden nog steeds bestaan. Wheatley hoopt die droom bij een ander team te kunnen verwezenlijken, als de kansen bij Red Bull beperkt blijven.

Motorsport.com sprak Red Bull over de geruchten, waarbij de werkgever van Red Bull aangaf dat ze zich weinig zorgen over de situatie maken. Wheatley heeft een aflopend contract, en verkent dus zijn opties op de transfermarkt voordat hij een nieuw contract tekent. Red Bull zou hebben aangegeven dat deze situatie niet veel verschilt van coureurs die met andere teams spreken voordat ze een contract tekenen. Wheatley werkt sinds 2006 voor Red Bull, en geldt als een belangrijke man binnen het team.

Vrijdag 3 mei:

'Na Newey denkt ook sportief directeur Red Bull na over vertrek'

In aanloop naar het Grand Prix-weekend in Miami kondigde topontwerper Adrian Newey zijn vertrek bij Red Bull Racing aan. Newey was al achttien jaar werkzaam voor het Oostenrijkse team, en miste alleen het eerste seizoen van de renstal in de Formule 1. McLaren-teambaas Zak Brown stookte het vuurtje vervolgens verder op door te voorspellen dat Newey slechts de eerste vallende dominosteen is bij Red Bull, en dat McLaren al meer sollicitaties vanuit Red Bull binnenkrijgt.

The Times meldt nu dat teammanager en sportief directeur Jonathan Wheatley ook een vertrek bij Red Bull zou overwegen. Wheatley werd rond de start van het seizoen gezien als de beoogde opvolger van Christian Horner, in het geval dat Horner op zou moeten stappen vanwege het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag. Horner bleef echter aan, maar The Times schrijft dat de wens om teambaas te worden nog steeds aanwezig is bij Wheatley, die vanaf de oprichting van het Formule 1-team voor Red Bull werkt. De 56-jarige Wheatley zou volgens het Britse dagblad contact hebben met andere teams voor een positie als teambaas.

Vrijdag 3 mei:

'Williams vraagt FIA officieel om uitzondering voor Antonelli'

Volgens verschillende media heeft Williams inmiddels officieel een aanvraag ingediend bij de FIA om supertalent Andrea Kimi Antonelli al op 17-jarige leeftijd in te mogen zetten in Imola. De Italiaan zou dan in zijn thuisrace Logan Sargeant vervangen, die in Miami dan afscheid mag nemen met zijn eigen thuisrace. Onder meer Autosport en presentator Will Buxton melden dat Williams een aanvraag heeft ingediend.

Antonelli heeft al genoeg superlicentiepunten, maar wordt pas op 25 augustus, op de dag van de Nederlandse Grand Prix, achttien jaar oud. Williams zou Max Verstappen als voorbeeld gebruiken om aan te tonen dat een 17-jarige coureur zich staande kan houden in de Formule 1. Antonelli is een Mercedes-juniorcoureur, en Toto Wolff overweegt om de jonge Italiaan in 2025 al bij zijn eigen team in te zetten als vervanger van Lewis Hamilton.

Vrijdag 3 mei:

 'Horner richt zijn pijlen op Sainz vanwege onzekere Red Bull-toekomst van Verstappen'

Het doorgaans goedgeïnformeerde Formu1a.uno meldt dat Red Bull Racing-teambaas Christian Horner erg geïnteresseerd is in het binnenhalen van Carlos Sainz. Met name de teambaas zou daar behoorlijk enthousiast over zijn. Max Verstappen blijft voorlopig, maar het Italiaanse medium denkt dat zijn toekomst bij Red Bull onzeker is. 'Horner is zich ervan bewust dat Verstappens langetermijnplannen bij het team niet zeker zijn. Dat is waarom hij nu kijkt of hij Sainz binnen kan halen. Sainz zou dan een goede optie zijn als Verstappen vertrekt.'

Woensdag 1 mei:

'Ferrari bevestigt komst Newey na GP Miami, Brit kan meteen aan de slag'

Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur en Adrian Newey zouden dinsdag met elkaar over een overeenkomst hebben gesproken, zo meldt het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. De Franse teambaas van Ferrari zou dinsdag niet met het team zijn meegereisd naar Miami, maar naar Londen zijn gevlogen om de onderhandelingen met de topontwerper van Red Bull Racing af te ronden. Volgens de Italiaanse sportkrant zal de aankondiging van de komst van de 65-jarige naar Maranello na de Grand Prix van Miami plaatsvinden. De Brit zou zelfs meteen aan de slag kunnen bij zijn nieuwe werkgever, er zou voor hem dus geen gardening leave gelden.

Dinsdag 30 april:

'Newey is Ferrari serieus aan het overwegen'

F1-journalist Andrew Benson van de BBC, één van de grote bronnen die ook aangaven dat Adrian Newey zou vertrekken bij Red Bull, geeft aan dat Newey serieus aan het overwegen is om te vertrekken naar Ferrari. De Italiaanse renstal zou naar verluidt honderd miljoen voor vier jaar willen bieden, en hij krijgt daar ook de kans om aan de supercars te werken. Benson weet het echter niet zeker, hij vermoedt dat Newey ook zomaar iets anders kan gaan doen.

Maandag 29 april:

'Mercedes wil Verstappen 150 miljoen euro per jaar bieden'

Dat Mercedes-teambaas Toto Wolff graag Max Verstappen als coureur voor zijn renstal ziet, is geen geheim meer. Volgens het Duitse oe24 heeft Mercedes er volgens de geruchten zelfs een bedrag van 150 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen, voor over om de Nederlander naar de Duitse renstal te halen. Verstappen verdient naar verluidt op dit moment rond de 55 miljoen euro per jaar als coureur voor Red Bull Racing. Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko zou een aanbod hebben ontvangen van Mercedes, maar het is niet bekend hoeveel geld de Oostenrijker daarbij krijgt.

Zaterdag 27 april:

'Newey naar Maranello halen gaat Ferrari 100 miljoen voor vier jaar kosten'

Adrian Newey zou mogelijk willen vertrekken bij Red Bull Racing en heeft de kans om dan naar Ferrari, Mercedes of Aston Martin te gaan. La Gazzetta dello Sport geeft aan dat het voor Ferrari 'niet om ontelbare geldbedragen zou gaan, want de vier jaar die ze Newey willen bieden zouden ongeveer 100 miljoen kosten'. Volgens het Italiaanse medium zijn de financiële afdelingen van de renstal uit Maranello druk bezig om de berekeningen te maken en het nieuwe technische tijdperk in 2026 met Newey te beginnen.

Donderdag 25 april:

'Hülkenberg zo goed als zeker op weg naar Audi'

Het Duitse Sport1 meldt dat Nico Hülkenberg met nagenoege zekerheid op weg is naar Audi. De 36-jarige Duitser zou samen met Carlos Sainz al langere tijd bovenaan het lijstje staan van de Duitse autofabrikant. Sport1 meldt nu dat Hülkenberg en Audi overeengekomen zijn dat ze in 2025 gaan samenwerken, waarbij alleen de handtekening nog ontbreekt. Hülkenberg zei zelf afgelopen weekend tegen Sport1 met een glimlach: 'Ik ga niet in op speculaties.'

Hülkenberg reed in 2013 ook al voor Sauber. Sport1 meent dat Hülkenberg dit jaar al voor Sauber wilde rijden, maar dat Haas hem niet liet vertrekken. Het Duitse medium meldt dat Hülkenberg een contract voor drie jaar tekent. In dat geval rijdt hij tot en met 2027. Tegen die tijd is hij ook veertig jaar oud. Nico Rosberg reageerde in ieder geval al positief op het bericht, waarvan een officiële bevestiging aan het einde van mei verwacht wordt: 'Nico heeft veel ervaring, is snel, en beschikbaar. Andere topteams slaan niet toe, dus Audi moet deze kans grijpen. Het zou voor beide partijen ideaal zijn.'

Dinsdag 23 april:

'Ferrari gaat in Miami titelsponsor aankondigen die megadeal van Red Bull evenaart'

Ferrari staat op het punt om een megadeal aan te kondigen met een nieuwe titelsponsor: Hewlett-Packard (HP), zo meldt SportBusiness. Deze deal gaat een enorme financiële impuls voor het team betekenen vanaf het 2025-seizoen. De deal van Ferrari met HP zal het team helpen het salaris van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te betalen, die Carlos Sainz zal vervangen aan het begin van het volgende seizoen. Salarissen van coureurs tellen niet mee voor de budgetcap van de Formule 1, waardoor teams hun coureurs kunnen betalen wat ze willen.

De deal moet die van Red Bull Racing met titelsponsor Oracle evenaren, en dus zo'n 90 tot 100 miljoen dollar per jaar leveren. Oracle en Red Bull hebben een deal voor 500 miljoen dollar, dus voor vijf jaar. De deal tussen HP en Ferrari zal dan ook bestaan uit een samenwerking op het gebied van technologie. SportBusiness verwacht dat dit tijdens het Grand Prix-weekend van Miami wordt aangekondigd.

Woensdag 17 april:

'Steiner wil aandelen van Visa Cash App RB kopen'

Volgens het Japanse Autosport Web wil voormalig Haas-teambaas Guenther Steiner investeren in een eigen Formule 1-team en zou Visa Cash App RB mogelijk het doelwit zijn van de Zuid-Tiroler. Begin april gingen er al geruchten rond dat het zusterteam van Red Bull Racing te koop zou staan. Het Japanse platform beweert dat hij al mensen heeft gevonden die zich ook graag met de sport bezig zou willen houden. Steiner heeft zelf toegegeven dat hij wel weer terug zou willen keren naar de paddock als hij weer kan vechten voor overwinningen.

Vrijdag 12 april:

 'Sainz heeft een 1+1 deal getekend bij Mercedes'

Het Italiaanse Corriere dello Sport weet te melden dat Carlos Sainz een contract heeft getekend bij Mercedes dat inhoudt dat hij sowieso een jaar bij het team rijdt. Bronnen van Motorsport.com spreken dit nieuws echter tegen. Sainz zou dan het zitje warm houden voor Andrea Kimi Antonelli, en daarna doorgaan naar Audi, Williams of Red Bull Racing. De Spanjaard vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ferrari, Lewis Hamilton neemt dan zijn plek in.

Woensdag 10 april:

'Grote fabrikant geïnteresseerd om Alpine over te nemen'

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com is een grote autofabrikant geïnteresseerd om Alpine over te nemen. De Franse renstal maakt een woelige periode door en is een van de zwakste teams op de grid dit seizoen. Niet enkel sportief, maar ook intern rommelt het bij Alpine. Zo werden halfweg vorig kampioenschap CEO Laurent Rossi en teambaas Otmar Szafnauer op straat gezet. Ook Alan Permane en Pat Fry vertrokken en lieten een leegte achter die duidelijk niet werd opgevuld. Hoe de toekomst van Alpine er zal uitzien, is onduidelijk.

Dinsdag 2 april:

'Red Bull in Japan voorzien van grote upgrade, inclusief nieuwe vloer'

Het doorgaans goed ingelichte Formu1a.uno deelt dat Red Bull Racing, zoals al verwacht werd, een eerste pakket aan upgrades zal introduceren in Japan. Max Verstappen wilde er in Australië nog niet te veel over kwijt: 'De kleur zal hetzelfde zijn', reageerde Verstappen toen grappend. Volgens Formu1a.uno zou Red Bull toch afzien van een overstap naar het zeropod-ontwerp, waar Mercedes in 2022 en 2023 mee reed, maar introduceert het team wel een nieuwe vloer. Dit cruciale onderdeel zou Red Bull op Suzuka een voordeel moeten bezorgen. Wel wordt er wisselvallig weer verwacht, wat de testgelegenheden in de vrije trainingen zou kunnen beperken.

Vrijdag 29 maart: 

'Aston Martin heeft Newey een concreet aanbod gedaan'

Eerder ging het gerucht al dat oliegigant Aramco Max Verstappen en Adrian Newey zou willen verleiden om de overstap naar Aston Martin te maken, maar Motorsport.com meldt vrijdag dat Lawrence Stroll, de eigenaar van het Britse team, Newey in Jeddah daadwerkelijk een concreet aanbod heeft gedaan. Volgens het medium heeft de topontwerper van Red Bull Racing het voorstel niet afgewezen en zou er een tweede gesprek gepland worden.

Maandag 25 maart:

'Ricciardo heeft nog twee races de tijd om zich te bewijzen'

Daniel Ricciardo zou nog twee races de tijd krijgen om te bewijzen dat hij zijn Formule 1-zitje bij het RB-team verdient, zo schrijf de New Zealand Herald. De Nieuw-Zeelandse krant zou hebben begrepen dat de Australiër een ultimatum heeft gekregen van Red Bull-adviseur Helmut Marko, en dat anders de Nieuw-Zeelandse Liam Lawson zijn stoeltje zal overnemen. Als Ricciardo er niet in slaagt tijdens de komende twee Grands Prix in Japan en China zijn prestaties te verbeteren, zal Red Bull een ruil uitvoeren waarbij Lawson waarschijnlijk in Miami in het stoeltje van Ricciardo mag plaatsnemen. De krant schrijft ook dat Lawson binnen Red Bull als de beste kandidaat wordt gezien om uiteindelijk naast Max Verstappen bij Red Bull Racing zelf te rijden, als vervanger van Sergio Pérez.

Woensdag 20 maart:

'Oliegigant Aramco richt pijlen op Verstappen en Newey'

Oliegigant Saudi Aramco werd afgelopen winter de titelsponsor van Aston Martin en dus werd het in Jeddah ook duidelijk dat de Saudische interesse en toewijding richting het team en de sport enorm is gegroeid. Max Verstappen werd eerder al in verband gebracht met een zitje bij Aston Martin vanwege de zaken die achter de schermen bij Red Bull Racing lopen, maar Formu1a.uno weet te melden dat Aramco wel eens interesse kan hebben in de drievoudig wereldkampioen en topontwerper Adrian Newey. Het zou dan het plan zijn om het duo naar Aston Martin te halen.

Maandag 18 maart:

'Twijfels over rechtmatigheid Marko-clausule in contract Verstappen'

Er zijn twijfels over de rechtmatigheid van de clausule in het contract van Max Verstappen, meldt Telegraph Sport. Daarbij zou het voor de Nederlander mogelijk zijn om te vertrekken als Marko ontslag zou nemen of geschorst zou worden. Volgens de Engelse krant zou Marko die clausule zelf hebben toegevoegd, zonder dat iemand van Red Bull Racing hiervan op de hoogte was. Red Bull wilde geen commentaar geven.

'Ziggo Sport biedt hoger voor uitzendrechten Formule 1 dan Viaplay'

De kans dat de Formule 1 vanaf 2025 weer op Ziggo Sport is te zien, is toegenomen, meldt Totaal TV. Er gaan geruchten rond dat VodafoneZiggo bij de eerste bieding een hoger bod heeft neergelegd voor de uitzendrechten dan Viaplay. Momenteel lijkt de biedingsstrijd in de tweede fase te zitten en dus krijgen beide partijen nog de kans om een hoger bod uit te brengen. Naar verwachting komt er deze maand meer duidelijkheid.

Zondag 17 maart:

'FOM nog maar met één partij in gesprek voor F1-uitzendrechten in Nederland'

Volgens sportmarketeer Chris Woerts is Formula One Management (FOM) nog maar met één partij in gesprek om de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland te verwerven. Woerts geeft op X aan dat RTL al uitgeschakeld is in de strijd om de uitzendrechten. Het zou dan wederom tussen Ziggo Sport en Viaplay gaan. Eerder meldde Woerts dat de FOM hoopte de knoop voor de start van het 2024-seizoen doorgehakt te hebben.

Vrijdag 15 maart:

'Vrouw die aanklacht tegen Horner indiende, gaat in hoger beroep'

De vrouw die een aanklacht had ingediend tegen Red Bull-teambaas Christian Horner gaat in hoger beroep, dat schrijft het Britse The Telegraph. De eerdere aanklacht die de vrouw had ingediend bij het moederbedrijf van Red Bull zelf, werd afgewezen na een intern onderzoek. Volgens het Britse medium duurde het wat langer voordat de vrouw vervolgstappen kon nemen, omdat ze haar advocatenteam heeft vervangen.

Woensdag 13 maart: 

'Sainz en Mercedes hebben eerste gesprekken achter de rug'

Carlos Sainz, die aan het einde van 2024 bij Ferrari plaats moet maken voor Lewis Hamilton, lijkt zijn zinnen gezet te hebben gezet op het Mercedes-stoeltje van zijn opvolger in Maranello. Het management van de Spanjaard is volgens het Italiaanse nieuwsblad Corriere dello Sport in gesprek met de Mercedes-top over een contract voor 2025. Sainz is overigens niet de enige coureur die in verband wordt gebracht met Mercedes. Ook de namen van Max Verstappen, die vanwege de Horner-rel mogelijk de overstap zou willen wagen, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Alexander Albon worden genoemd. Daarnaast lijkt ook Mercedes-talent Andrea Kimi Antonelli nog kans te maken.

Dinsdag 12 maart:

'Ferrari richt pijlen op Newey en drie andere kopstukken van Red Bull'

Ferrari zit niet stil en is naar verluidt bezig om een aantal kopstukken van Red Bull Racing tot een overstap naar Maranello te verleiden. Topontwerper Adrian Newey zou volgens onder meer Formula Uno Analisi Tecnica op het lijstje van Ferrari staan, maar Newey zou niet het enige doelwit van de iconische renstal zijn. De Italianen zouden hun pijlen volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport ook richten op David Morgan, de On-Track Aerodynamic Development Manager, Ben Waterhouse, Head of Performance, en Alessandro Germani, hoofd van Aerodynamic Development.

Maandag 4 maart:

'Marko-clausule maakt overstap Verstappen naar Mercedes op korte termijn mogelijk' 

De geruchten over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes gaan nog altijd rond, en volgens De Telegraaf zou een eventuele overstap zelfs dichterbij zijn dan we denken. Een zogenaamde Marko-clausule zou dit mogelijk maken: als adviseur Helmut Marko Red Bull Racing verlaat heeft Verstappen alle vrijheid om zelf ook een overstap te maken. Eerder gaven F1-Insider en Bild al aan dat dit het geval zou zijn, al wil Raymond Vermeulen, de manager van Verstappen, niet reageren op het bericht.

'Red Bull komt mogelijk met grote upgrade aan RB20 in Imola'

Red Bull komt in Imola mogelijk met een grote upgrade aan de RB20, meldt Auto, Motor und Sport. Onduidelijk is nog om wat voor upgrade het gaat. Helmut Marko gaf na de race in Bahrein toe: 'We zitten nog in de leerfase met de nieuwe auto. Het feit dat we nu al zo'n succes kunnen vieren, zou onze tegenstanders een beetje zorgen moeten baren.' Over de geruchten dat Red Bull met een grote upgrade zou komen in de eerste Europese race, zei Marko met een grijns: 'We zullen zien.'

'Verstappen meest gewilde kandidaat voor stoeltje bij Mercedes'

Max Verstappen zou de meest gewilde kandidaat zijn om het stoeltje bij Mercedes over te nemen, meldt Auto, Motor und Sport. Daarmee moet de Red Bull-coureur de vervanger worden van de vertrekkende Lewis Hamilton. Helmut Marko zou vrezen dat alle onrust binnen Red Bull ervoor kan zorgen dat Verstappen wordt weggejaagd. Ook de positie van sterontwerper Adrian Newey en toekomstig motorpartner Ford zou steeds onzekerder worden voor Marko. Teambaas Christian Horner zou erin geloven dat het ook zonder zijn sleutelfiguren kan.

Zondag 3 maart:

'Jos Verstappen spreekt met Wolff, nu Mercedes een plekje vrij heeft'

Volgens het Italiaanse Corriere della Sera heeft Wolff zijn ogen gericht op Max Verstappen, en start de Oostenrijker een charme-offensief via Jos Verstappen. Hoewel de vroeger goede relatie tussen Verstappen senior en Wolff flink beschadigd raakte tijdens het 2021-seizoen, spelen verschillende factoren een rol in de laatste ontwikkelingen: ten eerste vertrekt Lewis Hamilton na 2024, wat voor de Verstappens een groot conflict kan verzachten, en ook de onrust omtrent Christian Horner zou niet goed gevallen zijn bij papa Verstappen. Jos Verstappen liet eerder nog weten dat 'het zo niet verder kan'.

'De mening van Jos is duidelijk: vervang Horner', meent de Italiaanse krant. 'Jos heeft al gesprekken gehad met Toto Wolff, de aartsrivaal van Wolff, in de paddock. Dit gebeurt ook voor de camera's, nu Mercedes een plekje voor 2025 vrij heeft, aangezien Hamilton al bij Ferrari getekend heeft. In het verleden was de relatie tussen Horner en Jos Verstappen goed, maar daarna ontstonden meningsverschillen over de visie van het team.' Wolff prees Max Verstappen afgelopen meerdere malen uitgebreid, onder meer na afloop van de race.

Maandag 12 februari: 

'Ferrari heeft technisch directeur Red Bull op het oog'

Ferrari op de achtergrond bezig om Pierre Waché, de technisch directeur van Red Bull Racing, naar Maranello te halen, meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse renstal wist al een flinke slag te slaan door Lewis Hamilton voor 2025 vast te leggen, maar Ferrari is nog niet klaar. De krant meldt dat het team vorig jaar al een poging deed, maar dat Waché toen weigerde. De ingenieur kijkt nu echter niet onwelwillend naar een overstap. Mocht de nieuwe poging toch onsuccesvol blijken te zijn, dan staat Enrico Balbo ook op het lijstje. Hij bekleedt momenteel de rol van hoofd aerodynamica bij Red Bull.

Zaterdag 3 februari:

'Hamiltons Ferrari-deal zou waarde van 400 miljoen kunnen bereiken'

Nadat Lewis Hamilton op 1 februari zijn krabbel onder het papierwerk van Ferrari heeft gezet, draait de geruchtenmolen op volle toeren betreffende het salaris van de zevenvoudig wereldkampioen. Volgens Sportune.20minutes.fr lijkt het erop dat het een contract is van tachtig miljoen euro per jaar, en worden later ook Hamiltons projecten naast de baan door Ferrari gesteund. CEO John Elkann zou akkoord zijn gegaan met een investering van 250 miljoen euro in Hamiltons toekomstige projecten, wat zijn totale deal met Ferrari zo'n 400 miljoen euro waard maakt.

Donderdag 1 februari:

'Ferrari wil alles op alles zetten om Hamilton voor 2025 naar Maranello te halen'

Frédéric Vasseur had aangegeven beide coureurs zekerheid te willen geven voordat het 2024-seizoen van start gaat. Charles Leclerc heeft zijn contractverlenging verdiend, maar er zijn obstakels in de gesprekken met Carlos Sainz. Dat ligt echter niet aan de eisen van de Spanjaard, maar aan het feit dat Vasseur en John Elkann, CEO van Ferrari, alles op alles willen zetten om Lewis Hamilton naar Maranello te halen, meldt Formu1a.uno. De Brit wordt al vaker gelinkt aan Ferrari, maar hij is nog nooit dicht bij een overstap geweest.

Vorig jaar verlengde de zevenvoudig wereldkampioen ook zijn contract bij Mercedes, maar dat lijkt geen probleem te moeten zijn voor Ferrari. De coureur van Mercedes heeft een contract getekend van één jaar met een optie tot nog een seizoen. Het zou dan mogelijk moeten zijn voor Hamilton om in 2025 voor Ferrari te rijden. Gezien de eerdere geruchten is het nog maar afwachten of het tot een overstap kan komen. Will Buxton heeft wel aangegeven dat er sensationeel nieuws aan zit te komen. Of dat met deze situatie te maken heeft, is onduidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws