Albon heel blij met leiding Vowles: 'Laat zien dat we weer een stap hebben gezet' Formule 1
Formule 1

Albon heel blij met leiding Vowles: 'Laat zien dat we weer een stap hebben gezet'

Albon heel blij met leiding Vowles: 'Laat zien dat we weer een stap hebben gezet'

Alexander Albon is zeer te spreken over de teambaas van Williams, James Vowles. De Brit maakte afgelopen winter de overstap van Mercedes naar Williams, nadat Jost Capito afzwaaide als teambaas van de Britse renstal. Albon ziet dat de auto duidelijk stappen heeft gezet en dat het team met Vowles een duidelijke richting in kan slaan, aangezien de nieuwe teambaas kennis heeft over alle facetten van een Formule 1-team.

Voor Williams was de reglementswijziging weer een kans om richting de top te gaan. De Britse renstal bungelt echter nog steeds onderaan, maar Albon ziet dat het team wel stappen zet. 'Vorig jaar bevonden we ons in een overgangsperiode, waarin we ook gericht waren op dit jaar, dus we hadden voldoende tijd om de auto te verbeteren', geeft de coureur aan bij GIVEMESPORT. 'Het lijkt erop dat het team deze winter erg goed werk heeft geleverd, ongeacht of we een duidelijke richting hadden, en we hebben ons goed kunnen aanpassen.'

Daarmee doelt de Thaise rijder op de komst van Vowles, waarvan pas laat duidelijk werd dat hij de leiding over zou nemen. Toch is de hand van de Brit al duidelijk. 'Naarmate we de eerste paar races hadden gehad, had ik het gevoel dat we de auto wat beter konden afstellen. Melbourne liet echt zien dat we weer een stap hebben gezet. We geloven nog steeds dat onze auto sterk afhankelijk is van het type circuit. Het is niet zozeer dat sommige circuits bij ons passen, maar meer dat er op sommige circuits bochten zijn die minder bij onze auto passen.'

Albon: 'Interessant om naar Vowles te luisteren'

Albon spreekt dan ook vol lof over de nieuwe teambaas van Williams. De coureur ziet dat Vowles veel ervaring heeft meegenomen vanuit zijn tijd bij Mercedes. 'James heeft duidelijk een grote rol gespeeld in veel aspecten bij Mercedes, hij was betrokken op elk niveau. We praten over gewichten, banden, werkvensters, zelfs de krachtbron en de manier om daar het beste uit te halen. Hij lijkt daar zeer goed in thuis te zijn. Het is interessant om naar hem te luisteren', aldus Albon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws