Albon in bevoorrechte positie door langdurig contract: 'Niet meer zorgen maken over mijn zitje' Formule 1
Formule 1

Albon in bevoorrechte positie door langdurig contract: 'Niet meer zorgen maken over mijn zitje'

Albon in bevoorrechte positie door langdurig contract: 'Niet meer zorgen maken over mijn zitje'

Alexander Albon voelt zich bevoorrecht dat hij een meerjarig contract heeft mogen tekenen bij het team van Williams. De coureur zat een jaar lang zonder Formule 1-zitje en dat zorgde ervoor dat Albon een moeilijk jaar kende. Nu kan de Thaise rijder zich volledig focussen op zijn werk bij Williams, aangezien hij zich geen zorgen hoeft te maken over zijn toekomst.

De afgelopen jaren heeft de coureur dan ook niet altijd even lekker in zijn vel gezeten. 'Van de laatste twee jaren was er één erg stressvol, en de ander heel nerveus', geeft Albon toe tegenover Motorsport.com. 'Ik wist niet wat ik moest verwachten.' Nu heeft de coureur eindelijk rust weten te vinden bij het team van Williams. 'Ik heb voor de lange termijn een contract getekend, dat geeft me een geweldig gevoel. Het is een privilege in de Formule 1.'

'Het is een beetje een achtbaan geweest voor mij in de Formule 1, en het is fijn om te voelen dat ik nu aan het bouwen ben', vervolgt de Williams-rijder. Albon heeft veel lof mogen ontvangen voor zijn eerste seizoen bij de Britse renstal. Nu is het voor Williams wel zaak om van de laatste plek af te komen. 'Ik heb er zin in om in het nieuwe jaar met het team te werken, te focussen op het ontwikkelen van de auto en het niet zorgen maken over of ik een zitje heb, wat je bijna als normaal zou beschouwen.'

Albon: 'Ik wist dat ik moest leveren'

Voordat Albon aan de slag kon gaan bij Williams moest hij vanuit de garage van Red Bull Racing toekijken. Het was dan ook niet makkelijk om in 2022 direct weer competitief te zijn. 'Het was moeilijk. Het waren zenuwen, positieve spanning en ook een mate van stress, omdat ik een jaar weg was. Je moet er ook weer even inkomen. Het is geen normale sport waar je in je achtertuin op kan oefenen. Je moet blijven rijden. Tegelijkertijd voelde het een beetje als een tweede kans, dus ik wist dat ik moest leveren', concludeert Albon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws