Optimisme groeit bij Aston Martin: 'Er zijn nu geen excuses meer' Formule 1
Formule 1

Optimisme groeit bij Aston Martin: 'Er zijn nu geen excuses meer'

Optimisme groeit bij Aston Martin: 'Er zijn nu geen excuses meer'

Bij Aston Martin heerst het geloof dat het team in de komende jaren echt de stap vooruit kan zetten om voorin mee te strijden. Eric Blandin, de plaatsvervangend technisch directeur van de Britse renstal, vindt dat het team geen smoesjes meer kan verzinnen om die stap niet te zetten. Als Aston Martin die stap in het komende seizoen niet zet, dan weet Blandin zeker dat het team in de nabije toekomst alsnog de juiste progressie zal boeken.

Aston Martin heeft met de aanstelling van Fernando Alonso als coureur van het team haar ambities weer duidelijk gemaakt. De Britse renstal moet zich in de komende jaren gaan ontpoppen tot titelkandidaat. 'Het komt nu allemaal samen: de auto, de mensen, de middelen', wordt Blandin geciteerd door Motorsport Week. 'Ook al halen we het dit jaar of volgend jaar niet, of maken we de stap vooruit die we willen maken niet, dat zullen we uiteindelijk wel doen.'

'Er is een sterk gevoel, een geloof, dat we op de juiste weg zijn', vervolgt de plaatsvervangend technisch directeur. Aston Martin is keihard bezig met de nieuwe faciliteiten en het team zal daardoor snel op eigen benen staan. Hiermee moeten de wensen van eigenaar Lawrence Stroll in vervulling gaan. 'Het zal een paar jaar duren voordat we kampioenskandidaten zijn, maar binnenkort zullen we alles hebben wat we nodig hebben om succesvol te zijn. Er zullen geen excuses zijn.'

Blandin: 'Moeten eerlijk zijn en samenwerken'

Dit jaar begon Aston Martin ook met een flinke achterstand op de rest van het veld. Dit wist het team echter wel op te lossen en tegen het einde van het seizoen vocht de renstal vaak om de punten. 'Als we het verkeerd doen en de auto niet presteert zoals we willen, moeten we eerlijk zijn en samenwerken om oplossingen te vinden. Eerst moeten we begrijpen waarom de auto niet presteert, waar de problemen zijn en op basis daarvan moeten we de oplossingen voor de problemen vinden en implementeren', aldus Blandin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws