Windsor: 'Red Bull zit bijna aan de limiet van wat je kan doen binnen deze reglementen' Formule 1
Formule 1

Windsor: 'Red Bull zit bijna aan de limiet van wat je kan doen binnen deze reglementen'

Windsor: 'Red Bull zit bijna aan de limiet van wat je kan doen binnen deze reglementen'

Peter Windsor denkt dat het nog geen uitgemaakte zaak is wie wereldkampioen wordt aankomend seizoen, maar de journalist denkt dat Max Verstappen de grootste kanshebber is. Desalniettemin kunnen Ferrari en Mercedes de grootste stappen zetten ten opzichte van Red Bull Racing. Windsor denkt namelijk dat Red Bull het plafond al bijna heeft bereikt. Als Ferrari en Mercedes daadwerkelijk een goede stap zetten, dan denkt Windsor dat Charles Leclerc een goede kanshebber is voor de titel.

Ferrari zal aankomend seizoen natuurlijk onder leiding staan van Frédéric Vasseur. De impact van de nieuwe teambaas wordt echter wel overschat, volgens Windsor. 'Wat betreft de prestaties van Ferrari ben ik er niet zeker van of die in handen zijn van Leclerc of Vasseur', zegt de Brit op zijn Twitch-kanaal. 'Het ligt uiteindelijk in handen van het technische team. Het komt neer op talent en intelligentie. Daarom zijn ze bij Red Bull zo goed, omdat het uiteindelijk het ontwerpteam van Adrian Newey is dat die auto creëert.'

'Het logische om te zeggen, is dat Ferrari dichter bij Red Bull zal zijn', vervolgt Windsor. 'Ook Mercedes zal waarschijnlijk dichterbij komen omdat de Oostenrijkse renstal niet veel speelruimte meer heeft. Ze zitten bijna aan de limiet van wat je kunt doen binnen deze reglementen.' Red Bull heeft natuurlijk wel te maken met de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet. Christian Horner noemde het een draconische straf, terwijl de meeste concurrenten denken dat de constructeurskampioen weinig pijn zal ondervinden door de straf.

Windsor ziet Leclerc als outsider

Voor volgend seizoen denkt Windsor dan ook dat er wel een favoriet is voor de titel. Wie zijn concurrent zal zijn, is echter wel lastiger te voorspellen. 'Als je geld wilt wedden om een outsider , dan denk ik dat Leclerc als wereldkampioen geen slechte weddenschap is. Ik zou meer geld op die weddenschap zetten dan op Lewis (Hamilton, red.) of George (Russell, red.) in deze zaak. Maar ik denk dat het nu vreemd zou zijn om niet te wedden op een kampioenschap van Max', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws