Albon twijfelt over toekomst bij Williams: 'Hoewel ik niet jong ben, ben ik ook niet oud' Formule 1
Formule 1

Albon twijfelt over toekomst bij Williams: 'Hoewel ik niet jong ben, ben ik ook niet oud'

Albon twijfelt over toekomst bij Williams: 'Hoewel ik niet jong ben, ben ik ook niet oud'

Alexander Albon laat de laatste paar races een opmerkelijke groei zien bij het team van Williams. Albon staat momenteel op de dertiende plek van het rijderskampioenschap met 21 punten. Doordat Albons teamgenoot, Logan Sargeant, nog geen punten heeft weten te scoren is Albon de dragende kracht van Williams. De Brit heeft duidelijk zijn waarde laten zien, maar twijfelt nog over zijn toekomst binnen de Formule 1 en zijn team Williams.

‘Eerlijk gezegd wil ik dit team zien groeien en wil ik deel uitmaken van de vooruitgang dat dit team’, verklaarde Albon bij Autosport.com. Williams heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt, en Albon is vastbesloten om daar een rol in te spelen. Hij vervolgde: ‘Ik denk dat het tempo van de vooruitgang die we hier bij Williams doormaken en wat er achter de schermen gebeurt, geweldig is. Ik ben volledig toegewijd aan het team tot mijn contract afloopt.’

Met een vastberaden blik op de toekomst spreekt Albon echter ook over zijn eigen ambities en het besef van de tijd die verstrijkt. ‘Ik ben 27 jaar oud’, benadrukte hij. ‘Hoewel ik niet jong ben, ben ik ook niet oud. En ik heb het gevoel dat ik me in een goed deel van mijn carrière bevind.’ Hij legde uit dat elke dag in de Formule 1 telt en dat de tijd snel verstrijkt. "Als je nog een jaar telt, ben ik 28, dan 29 en snel 30. Ik wil mezelf de kans geven om te kunnen strijden voor overwinningen en podiumplaatsen.’

Williams moet een grote stap zetten

Afgelopen weekend op het Marina Bay Street Circuit in Singapore viel Williams net buiten de punten, met een elfde plek voor Albon en een veertiende plek voor Sargeant. Ondanks de goede prestaties van Albon blijft het team moeite hebben om consistent te vechten voor punten. De kern van Albons overwegingen ligt in de vraag: ‘Kunnen we dit team tot dat team maken?’ Met andere woorden, kan Williams Racing de sprong maken van het middenveld naar topniveau en hem de kans bieden om mee te strijden om de hoogste eer? Het lijkt erop dat Albon vastbesloten is om bij te dragen aan deze transformatie.

Een van de grootste uitdagingen voor het Williams-team is de neerwaartse druk op de auto. Albon erkent dat het team momenteel misschien iets minder neerwaartse druk heeft dan sommige van de topteams in de Formule 1, wat een cruciale factor is voor snelheid en stabiliteit in de bochten. Hij wijst ook op bochten waar ze niet aan de limiet kunnen blijven vanwege beperkingen. ‘Dat gezegd hebbende, klinkt het heel eenvoudig om te zeggen’, merkte Albon op, ‘het is al bijna meer dan vijf, zes jaar een beperking in de auto. We moeten het aanpakken en oplossen, maar ik heb het gevoel dat er nu meer dan ooit een goede kans is dat we er echt bovenop komen.’ Hij benadrukt dat hoewel de Britse renstal misschien niet in staat is om deze problemen volledig op te lossen, hij gelooft dat het team een aanzienlijke stap voorwaarts kan zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws