Weerbericht GP Japan | Opnieuw droge race op de planning, wel uitzonderlijk warm op Suzuka Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Japan | Opnieuw droge race op de planning, wel uitzonderlijk warm op Suzuka

Weerbericht GP Japan | Opnieuw droge race op de planning, wel uitzonderlijk warm op Suzuka

De Grands Prix van Italië en Singapore zorgden voor een trendbreuk in de Formule 1 dit jaar. De meeste weekenden van het Europese seizoen werden geplaagd door regenbuien, maar op Monza en in Singapore was het tijdens de raceweekenden droog. Aankomend weekend verkast het Formule 1-circus naar het circuit van Suzuka voor de Grand Prix van Japan. De thuisrace van Yuki Tsunoda wordt wel vaker geplaagd door regenbuien, maar aankomend weekend zullen 2022-taferelen waarschijnlijk uitblijven.

Dat betekent niet dat er geen regen op het programma staat in Suzuka. Op de vrijdag is er namelijk een grote kans op regen. Accuweather meldt namelijk een kans van zeventig procent dat er wat buien gaan vallen. Daarbij zullen de coureurs met ongeveer dezelfde omstandigheden te maken hebben als in Singapore. De temperatuur zal namelijk stijgen naar dertig graden Celcius en door de kans op regenbuien ligt de luchtvochtigheid ook heel erg hoog.

Op de dag van de kwalificatie zakt de kans op regen naar veertig procent. Deze buien, die gepaard kunnen gaan met onweer, zullen vooral in de ochtend vallen, waardoor de Formule 1 mogelijk geen regendruppels zal zien. De temperatuur blijft opnieuw rond de dertig graden hangen en dat zal ook gelden voor de zondag op Suzuka. Ditmaal is de regenkans wel flink gezakt. Op de dag van de race is de kans op een bui namelijk slechts twee procent, waardoor er voor het derde weekend op rij een droge Grand Prix verreden wordt.

Verstappen op kletsnat Suzuka voor tweede keer wereldkampioen

Vorig seizoen begon het tijdens de race keihard te regenen. In de eerste ronde gebeurden er meerdere incidenten en werd de race gestaakt middels een rode vlag. Na het lange wachten kwamen de coureurs toch de baan op en werd de race hervat. Voor Max Verstappen werd het een mooie dag, want de Red Bull Racing-coureur kon simpel uitlopen op Charles Leclerc en de race winnen. Ondanks wat twijfel over de verdeling van de punten kroonde Verstappen zich ook nog eens tot tweevoudig wereldkampioen van de Formule 1. Deze taferelen blijven niet alleen wegens het weer uit, want Verstappen kan in Japan nog geen kampioen worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws