Alesi heeft al even gespiekt bij Ferrari: 'Red Bull niets bijzonders, Ferrari zorgt voor een shock' Formule 1
Formule 1

Alesi heeft al even gespiekt bij Ferrari: 'Red Bull niets bijzonders, Ferrari zorgt voor een shock'

Alesi heeft al even gespiekt bij Ferrari: 'Red Bull niets bijzonders, Ferrari zorgt voor een shock'

De officiële presentatie van de Ferrari F1-75 is pas op 17 februari maar Formule 1-legende Jean Alesi heeft de nieuwe bolide al mogen zien. De Fransman is ontzettend onder de indruk van de auto en hoopt dat dit het jaar wordt waarin Ferrari terug kan keren aan de top. De Italiaanse renstal heeft namelijk sinds 2007 geen kampioenschap meer gewonnen en de laatste raceoverwinning dateert inmiddels alweer uit 2019.

Om eerlijk te zijn hebben de meesten de nieuwe Ferrari al gezien, alleen nog niet in zijn volle glorie. Een uitgelekte foto van de F1-75 doet de ronde al op sociale media, maar daarin let men met name op de livery. Alesi heeft de wagen al van dichtbij mogen bekijken en hij vertelt aan Canal+ ontzettend onder de indruk te zijn van het door Ferrari gekozen ontwerp.

'Ik heb de Ferrari mogen aanschouwen, en het is echt een wonder hoe smal de auto is. Ik hoop dat hij net zo snel zal gaan als Red Bull en Mercedes', zegt de voormalig coureur van (onder andere) Ferrari. We hebben al veel uitdagende concepten gezien nu de meeste Formule 1-teams hun auto al hebben gepresenteerd, maar wellicht zal de smalle auto het verschil maken voor de prancing horse.

Alesi: 'Ferrari zal zorgen voor een shock'

Of Ferrari haar grote ambities, namelijk de wereldtitel, ook echt kan waarmaken zal nog moeten blijken. Vorig jaar werd de lijst aangevoerd door Red Bull Racing en Mercedes. Maar Alesi is nog niet onder de indruk van Red Bull. 'Eerlijk gezegd is de auto een juweeltje. Red Bull is niets bijzonders omdat het een demonstratiewagen is, maar de Ferrari zal zorgen voor een shock.' Donderdag om 14.00u Nederlandse tijd zal de officiële presentatie van het Italiaanse team plaatsvinden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws