Alesi: 'Titelstrijd niet tussen Verstappen en Leclerc, maar tussen Ferrari en Newey' Formule 1
Formule 1

Alesi: 'Titelstrijd niet tussen Verstappen en Leclerc, maar tussen Ferrari en Newey'

Alesi: 'Titelstrijd niet tussen Verstappen en Leclerc, maar tussen Ferrari en Newey'

Jean Alesi, voormalig Ferrari-coureur en enkelvoudig racewinnaar, verwacht dat Adrian Newey de bepalende factor zal worden in de titelstrijd van aankomend seizoen. De voormalig Formule 1-rijder denkt dat het onmogelijk wordt om Red Bull Racing te verslaan als de ingenieur met een geniale oplossing komt. Alesi denkt dan ook dat Max Verstappen en Charles Leclerc allesbehalve de belangrijkste rol gaan spelen in de titelstrijd.

Ferrari verloor afgelopen seizoen de titelstrijd ten opzichte van Red Bull. De Oostenrijkse renstal zal weer één van de grote concurrenten zijn in 2023, maar ook een ander team gaat het de twee topteams lastig maken. 'Ferrari moet rekening houden met twee concurrenten', geeft Alesi aan bij Autosprint. 'Ten eerste natuurlijk Red Bull, want dat team is momenteel de maatstaf op technisch gebied. Het andere team is Mercedes, want zij hebben zich geweldig terug naar voren weten te knokken.'

'Als ik echter naar de kern van het verhaal wil komen, dan moet Ferrari vooral rekening houden met Adrian Newey', vervolgt de Fransman. De voormalig coureur ziet dat Red Bull een troef in handen heeft met de ontwerper. Het is dan ook moeilijk om met hem de strijd aan te gaan. 'Hij is als geen ander in staat om dingen gedurende het seizoen te finetunen. De titelstrijd gaat dus niet tussen Leclerc en Verstappen, maar tussen Ferrari en Newey. Als hij een meesterwerk levert, wordt het vreselijk moeilijk. Hij is een bepalende factor in het winnen of verliezen.'

Alesi: 'Leclerc en Sainz gelijkwaardig'

Als Ferrari uiteindelijk sterk genoeg blijkt te zijn om de titelstrijd aan te gaan, is het volgens Alesi belangrijk om niet direct een favoriet naar voren te schuiven. Iets wat bij Red Bull wel kan. 'Ik zou meer inzetten op een sterk team en harmonieus team. Bij Red Bull kunnen ze alles op Verstappen zetten, omdat hij een supersterke coureur is. Pérez is daar alleen om een handje te helpen. Voor Vasseur is de situatie anders, want Leclerc en Sainz zijn qua contract volledig gelijkwaardig', aldus Alesi.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws